Ölümsüz olmak mı yoksa ölümlü olmak mı yaşanabilir olurdu?

Ebedi aşk sadece masallarda olmazdı.
Ölümlü dünyada bile ölümüne aşk yok. Ebedi aşk nasıl olsun? Var mı ölene kadar azalmayan, bitmeyen aşk? Hiç aşık olamadım, çevremde de öylesine bir aşk ne gördüm ne duydum. Aşk yerini sevgi ve sadakata bırakıyor yalnızca. Biraz da tahammül.
 
Bu fani dünyada insanların kendi yaşam alanları ve diğer canlılara verdiği zararı düşününce ölümlü olmak dünyadaki yaşam için daha iyi bir durum.
Güzel bir bakış açısı. Yalnız ben şöyle bir şey de düşünüyorum; evet, biz insanlar doğaya çok zarar veriyoruz ama aslında bizim doğamızda da bu var ve böyle olması bizim elimizde olan bir şey değil. Medeniyetimizin ilerlemesinin ve bu süreçte doğaya verilen zararın kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Kazanan her türlü doğa olacak, bütün canlılar doğaya ayak uydurmak, evrimleşmek zorunda. Bizim de doğaya etkimiz bu sanki. Tabi ki doğayı kirletmeye devam edelim demiyorum ama kaçınılmaz bir şey gibi bu. Tabi potansiyel son olarak doğaya verdiğimiz zararın sonucunda insan dahil birçok canlının da türü yok olabilir. Tabi dediğinizin doğruluğunu değiştirmiyor bunlar.
 
İkiside değil. Ölümlü olmak belli bir süreç boyunca işkence çekip daha sonra ölmek, sonsuz olmak sonsuza kadar işkenceyi çekerek yaşamak. Türkiye'de yaşamasaydım başka şekilde düşünebilirdim.
 

Geri
Yukarı