AOC 23.8" 24G2U 144Hz monitör nasıldır?

Peki bu LG monitöre çok mu iyi diyosun şimdi.

Kimse size "çok iyi" diye bir cümle kurmadı. Siz buraya Aoc hakkında bir konu açmışsınız, ben size gerekli olan ve oyun konusunda çok çok işinize yarayacak bilgileri verdim :) Oyun oynuyorsanız ve özellikle rekabetçi oyunlar ise bunlar kesinlikle monitör'ün GtG (tipik) ms değeri 1 olmalı. 4 ms olan bir monitör de oyun içi hızlı reaksiyonlarınızda hoşunuza gitmeyen görüntüler olur. Üstelik CS:GO örneğin spray atıldığı zaman (oyunun) mermilerin gecikme süresi arttığı için (4 ms) mermilerde sekmeler olur. Renk konusunda LG marka'nın bu modeli için pratik deneyimim olmadı, ama Aoc'dan iyi olacağına eminim.
 
Bu konuda iki monitörü de kullanmış bir arkadaş var. İstersen mesajına göz gezdirin. Karşılaştırma yapıyor. Özellikle renk konusunda.
 
Bu konuda iki monitörü de kullanmış bir arkadaş var. İstersen mesajına göz gezdirin. Karşılaştırma yapıyor. Özellikle renk konusunda.

Ben de az önce fosforlu yapay reng'inden bahsetmiştim. Karşılaştırma yapan arkadaş da Aoc'un canlılığını gözümüze sokmak için gidip yeşil renk karşılaştırması yapmış. Ve bu ayrımı yaparken nedense sadece "soluk" demiş. Ben de bundan bahsetmeye çalışıyordum bir nevi. Aoc kullandığım zaman renkler fışkırıyordu resmen monitör içinden, evet çok renkli miydi diğer deneyim sahibim olduğum monitörlere göre, kesinlikle ben de ölü pixel sayfasında karşılaştırma yapan bahsettiğin arkadaş gibi hemfikirim bu konuda, kimse yüksek renk konusunda o monitör ile yarışamaz. Ama IPS yüksek renk demek değildir. Tam olarak reng'in doğal görüntüsünü size sunması gerekiyor. Ve karşılaştırma yapan arkadaş nedense pencereden aydınlık gelen kısmın önüne LG monitör'ü yerleştirmiş. Bu durumda senden gidip fotoğraf makinasında ki ISO olayını araştırmanı tavsiye ediyorum. Fotoğraf makinasına ışık gelen kısımda LG yerine Aoc olsaydı ne olurdu acaba :) Ayrıca Aoc marka monitör 4 ms. 1 ms ile kıyaslanamaz bile, eğer öyle bir şey olsaydı IPS panel teknolojisinde tipik 1 ms değeri olmadan önce TN panel yerine IPS kullanırdı herkes, TN panel'in herkesin dilinde "en hızlı panel" denilmesinin açıklaması tam olarak tipik 1 ms olmasıydı aslında. Şu an çoğu profosyonel oyuncu bile artık IPS panel kullanıyor, neden ? Çünkü uzun zamandır tipik 1 MS değerine sahip olduğu için.
 
Son düzenleme:
Ben de az önce fosforlu yapay Reng'inden bahsetmiştim. Karşılaştırma yapan arkadaş da AOC'un canlılığını gözümüze sokmak için gidip yeşil renk karşılaştırması yapmış. Ve bu ayrımı yaparken nedense sadece "soluk" demiş. Ben de bundan bahsetmeye çalışıyordum bir nevi. AOC kullandığım zaman renkler fışkırıyordu resmen monitör içinden, evet çok renkli miydi diğer deneyim sahibim olduğum monitörlere göre, kesinlikle ben de ölü pixel sayfasında karşılaştırma yapan bahsettiğin arkadaş gibi hemfikirim bu konuda, kimse yüksek renk konusunda o monitör ile yarışamaz. Ama IPS yüksek renk demek değildir. Tam olarak Reng'in doğal görüntüsünü size sunması gerekiyor. Ve karşılaştırma yapan arkadaş nedense pencereden aydınlık gelen kısmın önüne LG monitör'ü yerleştirmiş. Bu durumda senden gidip fotoğraf makinesında ki ISO olayını araştırmanı tavsiye ediyorum. Fotoğraf makinesına ışık gelen kısımda LG yerine AOC olsaydı ne olurdu acaba :) Ayrıca AOC marka monitör 4 ms. 1 ms ile kıyaslanamaz bile, eğer öyle bir şey olsaydı IPS panel teknolojisinde tipik 1 ms değeri olmadan önce TN panel yerine IPS kullanırdı herkes, TN Panel'in herkesin dilinde "en hızlı panel" denilmesinin açıklaması tam olarak tipik 1 ms olmasıydı aslında. Şu an çoğu profesyonel oyuncu bile artık IPS panel kullanıyor, neden? Çünkü uzun zamandır tipik 1 ms değerine sahip olduğu için.

Söyledikleriniz doğru olabilir. Ben çok teknik detayını bilmiyorum. Sadece arkadaşa AOC monitörü kullandığımı ve memnun olduğumu söyledim. Bu forumda da çok kullanan ve memnun olanlar var. Konu sahibi iyice araştırsın. Bu monitör ile ilgili onlarca konu var zaten.
 
Ben de az önce fosforlu yapay Reng'inden bahsetmiştim. Karşılaştırma yapan arkadaş da AOC'un canlılığını gözümüze sokmak için gidip yeşil renk karşılaştırması yapmış. Ve bu ayrımı yaparken nedense sadece "soluk" demiş. Ben de bundan bahsetmeye çalışıyordum bir nevi. AOC kullandığım zaman renkler fışkırıyordu resmen monitör içinden, evet çok renkli miydi diğer deneyim sahibim olduğum monitörlere göre, kesinlikle ben de ölü pixel sayfasında karşılaştırma yapan bahsettiğin arkadaş gibi hemfikirim bu konuda, kimse yüksek renk konusunda o monitör ile yarışamaz. Ama IPS yüksek renk demek değildir. Tam olarak Reng'in doğal görüntüsünü size sunması gerekiyor. Ve karşılaştırma yapan arkadaş nedense pencereden aydınlık gelen kısmın önüne LG monitör'ü yerleştirmiş. Bu durumda senden gidip fotoğraf makinesında ki ISO olayını araştırmanı tavsiye ediyorum. Fotoğraf makinesına ışık gelen kısımda LG yerine AOC olsaydı ne olurdu acaba :) ayrıca AOC marka monitör 4 ms. 1 ms ile kıyaslanamaz bile, eğer öyle bir şey olsaydı IPS panel teknolojisinde tipik 1 ms değeri olmadan önce TN panel yerine IPS kullanırdı herkes, TN Panel'in herkesin dilinde "en hızlı panel" denilmesinin açıklaması tam olarak tipik 1 ms olmasıydı aslında. Şu an çoğu profesyonel oyuncu bile artık IPS panel kullanıyor, neden? Çünkü uzun zamandır tipik 1 ms değerine sahip olduğu için.

Şöyle bir şey soracağım şimdi ben film, dizi izliyorum ama genelde CSdir valoranttır da oynuyorum ve rekabetçi bir şekilde oynuyorum şimdi TN panel IPS panel fark etmez diyeceğim ama bana uygun olarak hangi monitör var çünkü her monitörde bir şikayet çıkıyor.
 
AOC 24G2U mükemmel bir monitör, 4 aydır kullanıyorum herhangi bir ölü piksel, ghosting, ışık sızması gibi bir sorun ile karşılaşmadım ASUS VG24VQ'nin ghosting sorunlarından dolayı monitöre geçince çağ atlamış gibi hissettim.
 
AOC 24G2U mükemmel bir monitör, 4 aydır kullanıyorum herhangi bir ölü piksel, ghosting, ışık sızması gibi bir sorun ile karşılaşmadım ASUS VG24Vq'nin ghosting sorunlarından dolayı monitöre geçince çağ atlamış gibi hissettim.

Fakat rekabetçi oyun oynadığım için gecikmeyi hissettim acaba ben TN panelemi yönelsem diye düşünmüyor değilim.
 
Fakat rekabetçi oyun oynadığım için gecikmeyi hissettim acaba ben TN panelemi yönelsem diye düşünmüyor değilim.

Aradaki 2Ms'lik gecikmeyi emin olun ayrıcalıklı bir göze sahip değilseniz gözünüzle hissedemezsiniz, AOC 24G2U süper bir monitör aradaki 2-3Ms'lik farka takılmamak lazım profesyonel e-sporcu değilseniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı