Başakşehir 3 - Beşiktaş 2

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
3 Büyükler devri yavaş yavaş bitmeye başlıyor artık.
 
Kısaca maçı özetleyim: 5 gol olunca herkes o bayağı pozisyonlu maç geçti diye düşünebilirsiniz ama maç öyle bir maç değildi. 7 net pozisyondan 5 gol çıktı. Beşiktaş bir golü kaleci hatasıyla bir golüde (bana göre) hakem sayesinde attı. Vücuttan seken toplar avantaj sağladığı zaman penaltı oluyordu. Ama burada bir avantajın söz konusu olduğunu düşünmüyorum. Başakşehir galip geldi. Demekki Sergen Yalçın olmadan Beşiktaş iyi oynayamıyormuş. Başakşehir'in galibiyet orucu büyük maçlarda bozuluyor demiştim. Öylede oldu.



Tebrik ederim renktaş.
Vücuttan seken topu eli ile avantaj sağlayıp iteliyor. Top ele gelmiyor el topa gidiyor. Sen futboldan anladığına emin misin?
 
ES_K2BrXYAIKB6N.jpg
 
Vücuttan seken topu eli ile avantaj sağlayıp iteliyor. Top ele gelmiyor el topa gidiyor. Sen futboldan anladığına emin misin?

Eminim. Sorularla pozisyonu anlatayım.
Kasten mi müdahale yapılıyor?
Hayır.
El doğal mı?
Evet.
El mi topa gidiyor top mu ele geliyor?
Öncesinde göğsüne çarpıyor oyuncuda elini bir anda istemsizce topa geliyor ve topu istemsizce itiyor.

Kısacası oyuncu göğsüne çarpınca oyuncu elini biraz uzatıyor ve aniden top geliyor, ağır çekimde izlediğiniz için kolayca penaltı demek kolay gelebilir ama bu tür pozisyonlar penaltı değildir. Örneği geçen sene oynanan ankaragücü-Galatasaray maçında var zaten. Oyuncu topu eliyle kasıtlı olmayarak, ufak ittirmesi bariz açık bir avantaj değildir. Penaltı kararı yanlıştır. Ama bu benim yorumum yorumlar değişkenlik gösterebilir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı