Hangi aşıyı oldunuz?

Olduğunuz aşının içerisinde ne var? İçeriğini açıklar mısın? Uzun vadede sorun olmayacağının garantisi var mı? Tüm faz çalışmaları tamamlanmış mı? Aşıyı üreten şirketler neden mesuliyet kabul etmiyor? Amerika ve Avrupa'da girilen yan etki raporlarından haberiniz var mı? Yoğun bakımda hala yatan aşılı insanlar var. Üstelik aşının olmadığı zamanlara oranla aşı olunan şu zamanlarda vaka sayıları daha fazla.
Sigara içerken, kola içerken veya alkol tüketirken bunu sorgulamıyorsunuz. Veya antibiyotikleri, şurupları ve özellikle asprini televizyonda doktor kontrolü olmadan kullanmayın diye bas bas bağırılırken avuçluyorsunuz. Içinde ne var bunların hiç düşündünüz mü?
Yani aşıya çok sıcak bakmıyorum yani yanlış anlamayın aşı karşıtı falan değilim aşıya karşı bir nefretim yok olmaz da büyük ihtimalle ama şu anda gerek duymuyor ama olmam gerekirse elbette olurum.
Klasikleşti artık. Aşı karşıtları artık çok tepki çekmemek için cümlelerine "Aşı karşıtı değilim ama..." diyerek devam ediyor.
 
2 doz Biontech oldum, kardeşim de aynı şekil..

Annemin anjiyoödem rahatsızlığı var ve onun dışında kalp yetmezliği, astım gibi rahatsızlıkları var. Normalde acilen aşı olması gerekiyor fakat alerjik bünyeden dolayı ne Biontech, ne Sivonac olabildi. Kendisi tek başına izolasyonda kalıyor, ne yanına gidebiliyoruz ne edebiliyoruz. Gerçekten kötü bir durum. Kendisi aşı olmak istiyor fakat alerjik bünyesi var.. Normal bir alerji değil, ilk kez yediği bir çikolatada bile hastanelik olabiliyoruz. Aşı olmaya cesaret edemedi..

Babam aşı olmuyor, defalarca dil dökmemize rağmen olmadı, olmayacağım diyor. Kendisi bilir artık. 10 yaşında çocuk değil sonuçta.. Biz kardeşimle üstümüze düşeni yaptık..

Sonuç olarak anne baba aşısız biz çocuklar olarak aşılıyız..
 

Yeni konular

Geri
Yukarı