10. sınıf konuları nasıl çalışılmalı?

Ben şu an 10.sınıfım fen lisesindeyim ve dersler aşırı zorluyor özellikle Fizik'te falan anlamak da güçlük çekiyorum ders çalışma isteğim de bitmiş durumda bakalım ne yapacağım toparlamak lazım.
Ben 12.sınıfım (Fen Koleji) 10.sınıfın yarısında Covid dolayısıyla okul kapandı. 11.sınıfta pek dinlemedim şuan 2 sınıfı da aynı anda götürmeye çalışıyoruz fizik ve kimya çok zor geliyor.
 
Düzenli tekrar, düzenli soru çözümü, anlaşılmayan yerlerin anlaşılana kadar üzerine gidilmesi. Bu 3 madde yeterli olacaktır. Eğer bir sayısal öğrencisi olacaksanız matematikte fonksiyonlar, kimyada mol konularını adınız gibi öğrenin. İşinize yarayacak.

Mol kavramları çok zor bilmiyorum bana tek mi öyle geliyor ama test önüme gelince donup kalıyorum.
 
10. sınıfı özel kılan bir şey olduğunu düşünmüyorum. Eve geldiğinde derste gördüklerini tekrar et, anlamadığın ya da eksik kalan kısımlar varsa YouTube'den telafi et. Haftalık olarak bir gününü haftanın tekrarına ayır. Aylık olarak bir gününü ise ayın tekrarına ayır. Her konudan tamam artık bu konu cepte diyene kadar soru çöz.

Mol kavramları çok zor bilmiyorum bir tek bana mı öyle geliyor?
Bizim sınıftakilerin neredeyse hepsi zorlanıyordu, sana özel değil. İlginçtir ki ben derste gördüğümün üzerine hiçbir şey eklemeden takır takır çözüyordum, kolay gelirdi bana. Tabi çoğunluğun yaptığı benim zorlandığım konular da oluyordu.
Tavsiyem soru çözüm videoları izlemen yönünde. Önce izle, sonra durdur ve sen çözmeye çalış. Yaparsan ne ala, yapamazsan pes etmeden tekrar dene.
 
Mol kavramları çok zor bilmiyorum bana tek mi öyle geliyor ama test önüme gelince donup kalıyorum.
Ben de ilk başlarda zorlanıyordum, sürekli üzerine gittim ve bir yerden sonra çok rahat gelmeye başladı. Halledilemeyecek bir konu değil, üst sınıf öğrencileri gözünüzü korkutmasın. Çalışınca oluyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı