C ile Tic Tac Toe oyunu yapımı

Yani, hala okumakta zorlanıyorum. Ben son 1 yıldır oop üzerinde çalıştığım için bu kodlar bana aşırı spagetti geliyor.

Oop ile ne alakası var, böyle basit projeleri oop gelistirmek gereksiz ekstra maliyet getirir. Bir problemi çözerken fonksiyonel programlama işinizi hızlı ve basitçe görüyorsa o halde fonksiyonel programlamayı kullanin oop dayatmak her zaman iyi ve dogru yol değildir.

Kodlar için ise tekrar eden olaylar için tek bir fonksiyon kullanmaya özen gosterebilirsin, goto her ne kadar kullanışlı olsa da kod okunabilirligini olumsuz etkiler, bunun dısinda C dilinde en azından güvenli kodlama icin unsafe functionlar yerine bunların safe muadillerini kullanmanı tavsiye ederim.
 
1- İki dikdörtgenin birbirini kesip kesmediğini bulan bir algoritma geliştir. Ama o(1) zamanda gerçekleştirmeni istiyorum yani hiçbir şekilde döngü kullanmamalısın.
2- Girilen bir sayının (en az 8 olsun) hangi rakamları silinirse polindrom sayı elde edilir. Bunu bulan bir algoritma yaz.
3- Bir integer dizisi veriliyor. Bu dizideki negatif sayıların pozitif sayılardan önce gelmesini sağlayan bir algoritma yaz. Sırala demiyorum. Tüm negatifler pozitif sayılardan önce gelsin. Ama bu basit değil mi? Biraz zorlaştıralım, bunu O ( n ) zamanda yani tek bir döngü ile hallet. Eğer dizi içerisinde 0 var ise önce negatif sonra sıfır daha sonra pozitif sayılar gelsin.
Cevapları dm ile iletebilirsin. Yada buradan da yazabilirsin. Ama kesinlikle cevapları bekliyor olacağım :)
Oop ile ne alakası var, böyle basit projeleri oop gelistirmek gereksiz ekstra maliyet getirir. Bir problemi çözerken fonksiyonel programlama işinizi hızlı ve basitçe görüyorsa o halde fonksiyonel programlamayı kullanin oop dayatmak her zaman iyi ve dogru yol değildir.
Ben arkadaşa oop ile mi yap dedim? Kendim uzun süredir oop alanında proje geliştiriyorum. Bu yüzden yazılan kod okunaksız, gereğinden fazla uzun geliyor. Ayrıca kodlar kendini fazlaca tekrar ediyor. Bu kodlar sana normal gelebilir, bana gelmiyor.
 
Son düzenleme:
Tamam da ne alakası var, böyle bir projeyi oop ile geliştirsen zaten daha fazla kod yazarsın.
Amaç daha fazla veya az kod yazmak değil. Amaç; okunabilir, geliştirilebilir, kendini tekrar etmeyen bir yapı kurmak. Bunun fonksiyonel veya oop ile alakası yok. Bu tamamen algoritma ile alakalı.
 
Amaç; okunabilir, geliştirilebilir, kendini tekrar etmeyen bir yapı kurmak.
Ben de bunu diyorum işte eğer oop ile bu projeyi kodlarsan okunabilirlik azalır, kod gereksiz yere uzar, fonksiyonele göre bakım/onarım maliyeti katlanır. Anlayacağın bu yazdıklarının tam tersine hizmet eder. Ayrıca arkadaşın kodu oldukça kısaltılabilir ve basitleştirilebilir, yazdıklarımı bu kodlar üzerinden yorumlama lütfen. 🌹
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı