Symantec´in Broadcom firmasına satılmasıyla küçülmeye ve isim değiştirmeye gitmişlerdi. Bu alımla birlikte eski kudretlerine dönmeyi hedefliyor Norton.
Avast ise geçmişte adı skandallara karışmış sıkıntılı bir firmaydı. Kullanıcıların verilerini başka firmalara parayla sattıkları ve sahibi olduğu başka yazılımlarda da müşterilerine malware bulaştırdıkları yönünde haberler çıkmıştı. Norton aslında Avast´ı satın alarak kirli geçmişlerini silip atabilir. Belki Avast adını bile değiştirebilirler.
Avast da küçük bir firma değil. Altında AVG AntiVirus ve CCleaner gibi başka yazılımlar da var. Bütün bunlar da Norton´a geçmiş oluyor. Norton geçmişte PC Tools firmasını ve elindeki Spyware Doctor yazılımını satın alarak teknolojilerini kendi ürünlerine entegre etti ve Spyware Doctor terk edildi. Bir daha böyle bir şey yaşanır mı? Avast çok büyük bir yazılım. Belki ona değil ancak ya AVG? Zamanla neler olacağını göreceğiz.