2K ile 4K arasında çok fark var mı?

yagmurluhava16

Femtopat
Katılım
13 Kasım 2021
Mesajlar
28
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler arkadaşlar. Sizce bir ekran kartı 8K çözünürlüğü kaldırır mı yoksa 4K ideal midir? Ve 2 k ile 4K arasında çok fark var mı? Benim RTX 2070 Super ROG STRIX var da, 2K rahat kaldırıyor ama ideal mi? Sizce 8K vs olduğunda gözle görülür fark olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
480p ile 1080p arasındaki farkı anlayabiliyor musunuz? O şekilde düşünün tabii 8K görüntüyü yansıtacak bir monitör ve güzel bir GPU da lazım. Ve evet 2K ile 8K arasında görüntü kalitesi aşikar şekilde vardır. 2K-4K arasında uçurum bir fark yok ama yine de belli ediyor. Mesela mesleki olarak görüntü işleriyle uğraşan biri için uçurum olabilir fakat sıradan kullanıcıya 2K-4K çok fark etmez.
 
2K ile 4K arasında tam 2 kat çözünürlük farkı var. Örneğin 2K'da 1 milyon piksel varsa, 4K'da 2 milyon piksel vardır. Asıl önemli olan piksel yoğunluğu bence. Aynı inç ekranda bakıyorsanız 2K ile 4K farkı bariz belli olur.

2070 Super eğer lol tarzı oyunlar oynayacaksanız 4K kullanılabilir. Ama günümüz oyunlarında çok yetersiz olur.
 
PPI yani inç başına piksel sayısı ile alakalı. Küçük bir monitörde 2K ve 4K arasında pek fark olmaz ama büyük monitörde yakından bakarsanız olur, uzaktan bakarsanız yine pek fark olmaz çünkü monitörden uzaklaştıkça PPI'ı arttırıyormuşsunuz gibi düşünebilirsiniz.
 
8K çözünürlükte fark görülmesine görülür ama başka şeyleri de düşünmek lazım. 2K - 4K arasında da o kadar büyük fark olduğunu düşünmüyorum.

6 yıl önce bende 4K sevdası vardı, SLI 980 Ti ile bunu o dönemde bir süre yapmıştım da ama bence 4K için uğraşmaya gerek yok. Uzun süredir 2K tercih ediyorum bazı nedenlerden dolayı. 4K, daha düşük detay, daha az stabil FPS ile oyun oynamak yerine daha yüksek/stabil FPS ve daha yüksek detaylarda 2K oyun daha tercih edilir bana göre.

Zaten o kart yüksek detaylarda bazı oyunlarda 2K çözünürlükte bile çok iyi performans vermeyecek. 2080 Ti bile 2K bazı oyunlarda ultra oyun oynamak istediğinde düşüş yaşayabiliyor. 4K çözünürlükte o ekran kartını düşün.
 
Eğer bir fotoğrafçı değilseniz veya bu işlerden para kazanmıyorsanız uzak durmanız gereken bir konu. Her şeyden önce ekonominizi sarsacak bir konu.

Ben fotoğraf meraklısı olarak 4k bir monitör aldım birçok açıdan çok memnunum ama iş oyuna geldiğinde insan oyunları da 4k oynamak istiyor iş orada patlıyor, doğru dürüst 4k oynatacak ekran kartları 10k dan başlıyor. 8k monitörü ne için düşünüyorsunuz bu çok önemli ve şu anda 8k oynatabilen bir ekran kartı yok bildiğim kadarıyla. 8k monitör fiyatlarını da araştırdığınızı varsayıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı