İkinci el sattığım ekran kartı üzerinden dolandırılmak mümkün mü?

cicada

Centipat
Katılım
21 Kasım 2021
Mesajlar
7
Merhaba.

Ben yakın zamanda pahalı bir ekran kartı almıştım (geçen açtığım başlıktaki Japonya Amazon olayıyla tamamen alakasız, eğer mesaj geçmişimi inceleyen olursa). Maddi durumumdan dolayı da bunu satmak zorunda kaldım. Satarken her şeyi çalışıyordu, hatta oyun oynarken ve Passmark testi yaparken video çektim, testleri başarıyla tamamladı vs.

Alan kişi beni ertesi gün arıyor, "ben buna Furmark testi yaptırdım ama yeşil ekran veriyor, mining yapmaya çalışıyorum maden kazmıyor" dedi, videosunu attı. Oysaki kartın her şeyi çalışıyordu.
Benim endişem, kartın dış fan plastiği aynı kalacak şekilde içindeki esas kartı daha önceden paralanmış, bozulmuş bir kartla (aynı model) değiştirip bana vermeye çalışabilirler mi? Bu sayede hem benden paralarını geri almış hem de 1 hafta kullanılmış sıfır bir kart elde etmiş olurlar.

Bu endişemi objektif bir şekilde kendilerine ilettim, dedi ki "garanti etiketi yırtılmadan bu işlemi yapamayız" vs. Dedim ki "siz bu ürünü garantiye verin madem, o şekilde çözelim?", o da dedi ki "ben bunu garantiye veririm ve muhtemelen orada çözülür de; ama benim 15-20 gün param boşta durmuş olacak".

Şimdi ürünü ben sattıktan sonra senin o ürünle gelir elde edip etmeyeceğin benim sorumluluğum değil, bunu söylemedim ama doğruya doğru. Ayrıca kendisi çok büyük yatırım yaparak kart toplayan birisi anladığım kadarıyla. Yani 15-20 gün benim kartı kullanmasa batıp çıkacak birisi değil.

Beyefendi bana diyor ki "sen bu kartı al, zaten faturası kesileli 1 hafta olmuş, aldığın yere de ki üründe sorun var, iade et, paranı geri al, eğer yokuşa sürerlerse tüketici hakem heyetine başvur oradan hallolur" vs.

Arkadaşlar kart çok pahalı, karmaşık bir durumun içerisinde kaldım, borcumu ödemek için satmam gerekiyordu. Bu durumda bu arkadaşın baskısına gelmeyip, kartı onun garantiye vermesini söylemem daha mantıklı olur değil mi? Bu işin inceliklerini, olası çakallıkları bilenler, bir yol yordam gösterin ne olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Siz verirken ürün bozuk değilse daha da muhatap olmayın. İçindeki GPU'yu değiştirmiş olabilir, bilen birisi için çok da zor değil. Aklınca kandırmaya çalışıyor işte, yasal olarak bir hakkı da yok bu arada. Zira almış ve alırken de beraber test etme teklifi vermemiş, zaten sağlam olduğunu söylüyorsunuz.

Eğer ısrarlarsa engeli atıp geçin, daha da bir şey yapamaz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Zakır Zakır
Seri numarasına bakıp aynı kart olup olmadığına bakabilir ama aynı kart olsa bile iade almamasını öneririm. Kartı yanlışlıkla bozup iade etmeye çalışıyor olabilir.
İade almasın zaten. Seri numarasını büyük ihtimalle vermeyeceği için söylemiştim.
Tabi mining için fazla voltaj filan verdiyse orası zaten garantide belli olur.
 
İade almasın zaten. Seri numarasını büyük ihtimalle vermeyeceği için söylemiştim.
Tabi mining için fazla voltaj filan verdiyse orası zaten garantide belli olur.
Hocam seri numarasını istesem neden veremesin o kısmı anlamadım. Ki seri numarası kartın üstünde mi yazıyor yoksa kutunun üstündeki etikette mi? Yardımınız için çok teşekkür ederim.
 
Hocam seri numarasını istesem neden veremesin o kısmı anlamadım. Ki seri numarası kartın üstünde mi yazıyor yoksa kutunun üstündeki etikette mi? Yardımınız için çok teşekkür ederim.
Mining yapamadığını veya yeşil ekran verdiğini kanıtlayan vidosunda Nvdia denetim masasına girerek seri numarasını size atabilir.
Eğer kendisi bozmuş ise o garantinin işidir.
 
Kesinlikle parayı iade etme. Kartı değiştirmiş olabilir ne yazık ki öyle üçkâğıtçılar çok. Ürünü sattıktan sonra geri alma gibi bir durum söz konusu olamaz. Eğer adam bu noktada şüphe duyuyorsa gelip kartı kendisi A'dan Z'ye inceler veya ikinci el almaz. O senin sorumluluğunda olan bir şey değil. Umarım param güvende veya GET ile satış yapmadın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı