Sayısal mı dil mi?

EfekanNN

Hectopat
Katılım
23 Nisan 2020
Mesajlar
19
Abilerim merhaba. Ben 10. sınıfa geçmiş ve seneye bölüm seçimi yapacak bir öğrenciyim ve ne seçsem kararsız kaldım.
Matematiğim çok kötü ve zevk almıyorum matematik yaparken.
Fiziğim çok kötü matematikle aynı.
Biyoloji de aynı.
Kimya sadece iyi.
İngilizce çok iyi ve yapmaktan da zevk alıyorum.
Bunları söyleyip etrafımdaki insanlara sorduğumda bana hep "Sayısal seç dil seçip ne yapacaksın, öğretmen mi olacaksın? Atanamazsın." falan diyor. Matematik yapmaktan zevk almıyorum dediğimde de herkes kendi sevdiği şeyi yapmıyor zaten diye bir cevap alıyorum. Ben de sizin fikirlerinizi de almak istedim.
Şahsen dil seçsem çok iyi olacağını düşünmekteyim fakat ailem olsun diğer kişiler olsun böyle cevaplar alıyorum hep. Sizin fikrinizi de öğrenmek isterim.
 
Ben sayısala yatkın biri olarak derim ki dil seç. Çünkü sayısalcı olursan başarsan bile sevmediğin bir işte çalışacaksın. 5 6 bin lira için hayatını mahvetmeye değmez.
 
Dil bölümünün iç olanakları çok kısıtlı. Bence kendinizi zorlayın ve EA'dan iyi bir bölüm okuyun. Dil'in ne getireceğini bilmiyorum ama tavsiyem bu yönde.
 
Yahu sen ne istiyorsan onu seç. Ben matematik, fizik, biyoloji yapamayan bir öğrenciye zorla "sayısal seç ya işsiz mi kalmak istiyorsun" dayatması yapılmasını saçmalıktan ibaret buluyorum. Hayır zorlanacaksın sonra sınıf değişmek isteyeceksin büyük ihtimal değişmeyecekler senelerin boşa gidecek. Lisede sayısal okuyanların %60 işsiz kalırım veya üniversitede adam akıllı bölüme giremem diye sayısal seçiyor ve hepsinin sonu hüsran. İstemeyerek, nefret ederek geçen bir eğitim hayatının sana faydası olmaz özetle.

Şunu belirtmem lazım. Eğer saatlerini dile ayıracaksan ve üniversitede de ben bununla alakalı bir bölüm okurum diyorsan dil seç. 12. sınıfa geçtiğinde birçok üniversite bölümünü kendine yakın göreceksin ve aklın karışacak çünkü. Şimdiden kolay gelsin.
 
Matematiğim çok kötü ve zevk almıyorum matematik yaparken.
Fiziğim çok kötü matematikle aynı.
Bu iki ders AYT'de senin en çok içli dışlı olacağın dersler. 9-10 Matematik Fiziğinin yapılamayacak yeri olduğunu şahsen düşünmüyorum. Ancak bu dersleri sevmiyor ve yapamıyorsan, 11-12.sınıfta test kitabının başında sinir krizleri geçirirsin. Sana tavsiyem 10.sınıf boyunca kendini Matematik-Fizik öğrenmeye zorla. Kendini test et bir nevi. Baktın bir şeyler oluyor, sevmeye başlıyorsun, geçersin sayısala. Çalıştın didindin uğraştın olmadı, yapacak bir şey yok sayısal seçmen senin için hata olur.

Mümkün olduğunca kendini her gün zorla, her gün çalış, her gün üzerine git. Sayısalcı olmasan bile TYT'de bu Matematik ve Fizik karşına çıkacak zaten.

Meslek durumlarını da iyi araştır, göreceğin ve hedef belirleyeceğin bir meslek senin çalışmalarındaki verimini ve çalışma isteğini arttırabilir. Ben hedefin çok önemli olduğuna inanan insanlardanım.
 
Bunlara bakma, kendini yormaya değmez, seç gülüm dili. İnsanlar yanlış yapıyor, eğitim sistemide bu yüzden bozuluyor, meslek yok ea seç diyen kafa yani ne bileyim. Yobazdır ya da para gözdür abi. Ben mutlu olacağım az maaşlı bir meslek isterim. Hayat boyu işkence gibi gelecek bir meslek değil. Bana sorsan diyeceksin ki sen niye sayısalsın. Basıyor knk kafa yapıyorum maaş önemli değil sevdiğim işi yapmak istiyorum. Ben sağlıkçı olacağım doktor, diş hekimi veya odyolog o ideal zevk meselesi yani. Kimseye aldırma seç dili geliştir kendini.
Bana kızacaklar adım gibi eminim. Ama herkes mühendis doktor olucak değil, herkes öğretmen çevirmen olacakta değil. Yüzsüz doktor, öğretmen, çevirmen ve mühendislere gerek yok. Severek yapmak lazım parası için değil. Ama her bölümde de parası iyi olan meslekler var. Onları seçersin.
 
Sayısalı sevmediğinden emin misin? 10,11,12'de ben de sevmezdim,YKS'ye başlayınca bir anda sever oldum. Eğer İngilizce'yi çok seviyorsan dil seç ama tabi.
 

Geri
Yukarı