GTX 1650 oyunlarda dokular geç yükleniyor

HerZamanMutsuz

Decapat
Katılım
19 Ekim 2021
Mesajlar
74
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bazı oyunlarda dokularım geç yükleniyor. GTX 1650, R5 1600, 8 GB RAM ve SSD'li sistemim var. Az önce Far Cry 5 yükledim oyun berbat bir akıcılıktaydı çevredeki taşlar çimenler bir geliyor bir gelmiyor, geç yükleniyor gibiydi. Ve oyunda Low'da bile zor 60FPS aldım sürekli drop giriyor ultradada 60FPS ama 40'a falan düşüyor hiç oynanabilir değil yani. 1 hafta önce Stranded Deep indirdim onda da dokular tamamen yuklenmıyordu yerdeki taşlar objeler yarım yamalak doku kalitesindeydi, doku kalitesi sürekli değişiyordu. Sorun Fallout 4, Valorant, Dying Light, battlifield gibi oynadığım oyunlarda olmadı. Sizce bu sorun niye oluyor? Sorun hangi PC parçasında.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlar SSD'de mi yüklü yoksa harddiskin de var mı? Sorun yüksek ihtimal disklerden kaynaklanıyor.

Dokular yüklenirken oyunda FPS düşüyor mu? Cevap "Evet" ise MSI Afterburner indir ve tüm donanımları izle. Fps düşmesi yaşayıp etraftaki nesnelerin yavaş yavaş yüklendiği anda disk kullanımlarına bak.
 
Oyunlar SSD'de mi yüklü yoksa hard diskin de var mı? Sorun yüksek ihtimal disklerden kaynaklanıyor.

Dokular yüklenirken oyunda FPS düşüyor mu? Cevap "evet" ise MSI Afterburner indir ve tüm donanımları izle. FPS düşmesi yaşayıp etraftaki nesnelerin yavaş yavaş yüklendiği anda disk kullanımlarına bak.

SSD kullanıyorum sadece, sorun diskten kaynaklı olabilir mi bilmiyorum MSI Afterburner programınıda hep kullanıyorum. Disk kullanımını kontrol ederim.
 
Arkadaşlar selam. Çok kötü bir sorundan müzdaribim daha sistemimi 1 ay önce aldım. Sorunum şu bazı oyunlarda geç doku yüklenmesi, geç gölge yüklenmesi, gölge bozulması, geç çim yüklenmesi gibi sorunlar yaşıyorum. Sorun Far Cry 5 Stranded Deep gibi oyunlarda oldu. Bunun çözümü nedir? Kendi çektiğim videoyu aşağıya bırakıyorum bu videoda gölge bozukluğu gözükmüş ama bu oyunda dokuların yanında geldiğimde tam olarak yüklenmesi gibi sorunlar yaşıyorum.
Sorunun videosu

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekran kartınızın VRAM'ı yetiyor mu? Bu genellikle VRAM yetmezliği veya HDD-SSD farkından dolayı kaynaklıdır. Bende bu sorun Far Cry 3 de oluyordu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çoğu oyunlarda çimler, gölgeler göz önünde birkaç metre ileride yüklenir ama sende değişik bir sorun var. MGS 5'i ben de oynadım ama öyle olmaması gerek. Ekran kartı güncel değilse güncelleyebilirsin. Eğer güncelse belki güncel versiyonda sıkıntı vardır internette araştırabilirsin böyle bir sıkıntı var mı diye. Bir de eğer Nvidia Experience / AMD Radeon Software gibi uygulamalardan oyun otomatik optimize oluyorsa, optimize ayarlar yerine oyunun kendi ayarlarını kullandığından emin ol. Eğer optimize değilse de bu sefer optimize ederek girmeyi dene belki çözülür.

Bir de yabancı sitelerden baktığıma göre disk hızı da etkileyebilir diyor. Eğer SSD sağlıklıysa sorun muhtemelen ondan değildir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı