Arçelik servisinin ilgisizliği

Aydın Bekoğlu

Kilopat
Katılım
14 Aralık 2013
Mesajlar
1.639
Makaleler
1
Çözümler
8
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Back-End Developer
Evet yeni bir konuda ben açıyorum. Bunu okuyanlar varsa ve ailesi Arçelik sevdalısı ise ailenize de okutun derim. Paramızsa rezil oluyoruz demek bu olsa gerek.

Dipfriz bozuldu ve bunun sonucunda 12 Kasım'da servis çağırmıştık. Servis 1250 TL civarında bir ücrete motor değişimi yaptı. Olaylar bundan sonra başlıyor zaten. Kaç sefer müşteri temsilcisini aradık bilmiyorum bile.

Şikayet var linki çalışmıyor nedense aşağıda detayı var.


12 Kasımda İstanbul Ataşehir Arçelik servisinden geldiler dipfriz derin dondurucu bozuk diye. Gelen kişi motor (kompresör) bozuk olduğunu değişim yapılması gerektiğini dedi. 1400 TL civarında yeni motor takıldı. Buraya kadar sorun yok, sonrasında başlıyor. Aradan 5 gün (17Kasım gibi) geçti difrizin bulunduğu odada ve içinde değişik bir koku gaz'a benzer bir koku vardı. Camı açtık odayı havalandırdık ama koku devam etti.

Yanlış hatırlamıyorsam Pazartesi gibi (19kasım) servisi aradık durumu söyledik. 20Kasım cumartesi günü 15-16 civarında servisin geleceğini söyledi telefondaki kişi. O gün evde annem vardı. Arkadaş gelmiş servis geçmişine bakmış sonra anneme "daha yeni değişim olmuş motorda 1 hafta olmuş. Bu koku normal 1-2güne geçer"demiş ve gitmiş. Annem 5 dakika ya durdu ya durmadı dedi hani kontrol bile etmemiş "aga" Ağzımı bozacağım az kaldı. Bir daha bu firmanın önünden geçmem çevremdekilere tavsiye etmem devamı var.

26Kasım Cuma günü akşam aradan 6 gün falan geçti tak diye difrizin bozulduğunu gördük servisi tekrar aradık. Bakın 20 kasımda gelen arkadaş neden test etmeden gidiyor "koku normaldir" bu nasıl bir şey abi. Bu kokunun 2-3 gündür olduğunu zaten söylemiştik. Hemen aradık servisi annemle diyoruz Annem: bakın ben hafta içi çalışıyorum. 1400 TL ücret verdik 2 hafta önce yeni motor taktırdık üstelik 6 gün önce 2. Kez "kokudan dolayı" servis çağırdık gelen normal bir şey dedi gitti. Şu an dipfriz bozuk içinde kışlık yiyecekler var. Hafta için ben işteyim oğlumda okula gidiyor. Okulum Kocaeli'nde gidip geliyorum İstanbul'dan servisle.

Konuya dönelim rahat 10 dakika konuştuk ısrarla servis yoğun en erken Pazartesi (bugün için 29Kasım) gelebilir. Ulan diyorum işim var evde olmayacağım sabahtan gelsinler ısrarla karşı taraf "ama siz cuma arıyorsunuz akşam yoğun." Aga dalgamı geçiyorsunuz siz 2. Gelen servis neden adam akıllı bakmıyor o zaman? O gittikten 6gün sonra bozuldu dipfriz 5 dakika bile durmamış adam. Sözde telefondaki kişi not düştü "pazartesi acil sabahtan" diye ama işte 2 civarı geldi gelen arkadaş. Bugün tüm günüm boş geçti evde şaka gibi yemin ediyorum. Gelen arkadaşta "motorun bir şey yaptığını" söyledi değişik bir sorun ismi yani yine yeni motor lazım.

Yarın 30 Kasım için sabahtan acil gelsinler dedik. 11 gibi evden çıkmam lazım dersim 1'de Kocaeli'ne geçeceğim. Kesin gelmezler. Demem o ki dipfriz içinde 400-500 TL'lik yiyecek var ve 17 gündür canımıza tak etti. Bir şey olursa CİMER, Tük. Hakem Heyeti şikayet edeceğim bilginize.
 
Son düzenleme:
Dostum bütün Arçelik şikayetlerini tek tek okuyup sizin şikayeti mi bulacağız? Açtım fırın, ütü, çamaşır makinesi bir sürü şikayet var.
 
Ben Arçelik'ten memnunum.
Sadece çamaşır makinem Vestel.
Almayın aldırmayın demek doğru değil.
Yaşadığım sorun normal mi hocam? Servise gittiğinde memnun kalmadığında senide görürüz. Olay zaten servis tutumu. Böyle iş yapılmaz. O kadar para verdik 400-500 TL'lik kışlık yiyecek var bozuldu bozulacak?

Tek temennim umarım sende servislik olursun :)
 
Evet. Sorun yaşıyorum. Yani marka berbat. Böyle bir dünya varsa her marka kötü.
 
Dostum bütün Arçelik şikayetlerini tek tek okuyup sizin şikayeti mi bulacağız? Açtım fırın, ütü, çamaşır makinesi bir sürü şikayet var.
Link vermiştim ama yanlış olmuş galiba kusura bakma düzenliyorum :) Yayında olmasına rağmen link gidince ana sayfaya atıyor ya. Neyse buraya kopyasını atayım.
 
Yaşadığım sorun normal mi hocam? Servise gittiğinde memnun kalmadığında senide görürüz. Olay zaten servis tutumu. Böyle iş yapılmaz. O kadar para verdik 400-500 TL'lik kışlık yiyecek var bozuldu bozulacak?

Tek temennim umarım sende servislik olursun :)
Son cümleyi diyen birinin herhangi bir konuda haklı olabileceğine inanmıyorum.
 
Evdeki beyaz eşyaların çoğu Bosch'du Arçelik'ten yeniledik. 3.5 senedir kullanıyoruz gerçekten kaliteli ürün yapıyorlar.

Sen sorun yaşadın diye bir dahakine almayız tamam.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı