RTX 3060 Ti 2K Ultra ayarlarda kaç yıl götürür?

GReddy

Hectopat
Katılım
28 Eylül 2020
Mesajlar
208
Makaleler
2
MSI RTX 3060 Ti sadece şu anki güncel oyunları oynayarak 2K Ultra ayarlarda kaç yıl kullanılabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Asıl mantıklı olan acaba 2k da gpu ya yük bindirmekmi yoksa 1080p de cpu yamı yük bindirmek söz konusu 11.nesil işlemci intel
Ben herzaman GPU'ya yük bindirme taraftarıyım sağlık açısından 60 FPS'e sabitlemek daha mantıklı gibi sanırım. CPU kolay bozulan bir şey değil o da var bakış açısına göre değişir bu.
 
Kabaca 1080 Ti üzerinden bakalım, bu kart 5 yıl oldu çıkalı ve bugün 2K'da öyle ya da böyle oynatmakta, ilk çıktığı zamanlar 4K kartıydı tabi, gerçi bugün hala daha kullanılır bazı oyunlar için.
Oyunların gelişimi tam bir düzen içinde ilerlememekte, bir yazıda okumuştum geliştiriciler bir oyunu yaparken en üstteki karta göre değil, kullanıcı bazlı olarak bakarlar, mesela GTX 1060 şu an en popüler GPU, Steam anketine göre, geliştirici kalkıp RTX 3090'a göre optimize ederse değil GTX 1060, belki daha üst seviye kartlar bile can çekişirdi, bugün Cyberpunk'un ekran kartlarını nasıl ağlattığını biliyoruz, neden? Oyun çünkü cidden grafiksel olarak iyi yapılmış (en azından gördüğüm kadarı ile, düşük ayarlarda bile dokuların, yansımaların iyi görünmesi), tabi bu öznel bir görüş, bazen oyun grafiksel olarak iyi olmasa bile oyun motorunun hantallığından ya da geliştiricinin durumuna bağlı olarak ekran kartlarını zorlayan oyunlar olmakta. Son olarak şu videoyu izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
RTX 4000 serisi 2022 sonu çıkacak diye bir söylenti var. Acelem yok dersen bekle. Çıkış vaktinde MSRP fiyatında bile yakalayabilirsin.
 
Sonu gelmez onun. Adını değiştirip pahalıdan satıyorlar. Biz daha 2060 kartındayız. Fazlasıyla yeterli 1920 1080. Oyunlar cacık kartlar çok güçlü.
Şimdi sürüm yapılmayan kartların piyasası bitiyor gibi 580 570 ne kartlardı şimdi adı bile anılmıyor. Herkes 3000 serilerini birde işte 1660 1650 var bir daha piyasaya sunulan anlaşılan kartları konuşuluyor. Her gün yani yazılımlar geliştiriyorlar daha nasıl iyisini hızlısını yaparız diye sonra bizimkiler çöp olmaya başlıyor her gecen gün. Yenisini yapmazsalar uzun süre gidecek gibi ama maalesef ne kadar hızlı kart çıkartıyorlar o kadar bizim kartlar çabuk sistemden düşüyor. Sistem her şey sisteme bağlı.😀
 

Yeni konular

Geri
Yukarı