GTX 960 ve Q6600 sistem oyunlarda FPS sorunu

MuratKeskin

Hectopat
Katılım
1 Temmuz 2015
Mesajlar
130
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgi İşlem Sorumlusu
Arkadaşlar benim eski PC'ye var olan sistem üzerine yükseltme yaptım.
Sistem şu şekildedir;
Ama BF4 yükledim oyun bariz kasıyor ve de RAM kullanımı 2.5-3 GB arası. HDD sürekli aktif olarak ışığı yanıyor %99-%100 çalışıyor. İşlemci kullanımı %85-%90 aralarında oynuyor. BF4 harici Vindictus diye oyun oynuyorum onda da anlık donmalar yaşıyorum. Problemim ne olabilir bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

İntel Q6600 işlemci
MSI GTX 960 Gaming 2g
Asus P5B-MX Anakart
3g GB RAM
XIGMATEK Asgard 381 Pure Black 500w kasa
Seagete 320 GB HDD
Win 8.1 64 bit Single Language
Sistem şu şekildedir.
1.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Son olarak oc kapattım biostan bu sefer oyun tamamen oynanmaz hale geldi. yani totalde 3gb ram sınırda zorluyor işlemci darboğaz gibi mecbur anakart ram işlemci 3lüsü değiştircem gibi duruyor.
h81+ i5 4460+ 8gb ram bizi bu işten kurtarır mı acaba kasa olarak xigmatek asgard 381 500W kasa var aldığım bileşenleri kaldırır mı acaba psu ustunde; 12v1 12v2 384W yazıyor
 
i3 i5 arası cok fazla fiyat oynamıyor eğer güç kaynağım yetecek ise 4460 takmak istiyorum artık 4-5 sene götürür diye umuorum o şekilde

Yeterli sıkıntı yok. Max bütçe ne kadar? İ3 4160 bile işini görür. Ama bütçe var ise İ5 4460 al tabii ki.
yeni hdd aldım 1tb seagete baracuda taktım hdtune ile test ettim eski hdd nin okuma ve yazma hızları 100mb ı göremezken buı 180 190 mb görüyor vede badsector hatarları filan yok. çok narin işlem %99 oluyor. gta yükledim tekrardan test ettim yine donmalar var hdd çözmedi işi . ramlerden kuşkulanıyorum oyun bazen 2.5gb ram ile açılıyor bazen 2.9a geliyor. 2.5gb ile oyunda kasma oluyor ama birkaç dkda bir bitlag oluyor ufaktan. ram4 yapsam iş yaparmı diyorum.muhtemelen anakart işlemci ram 3lüsünü değiştirmem gerekiyor. vatan pc den fiyat almaya gittim bunun üzerine bana i5 4460 işlemci yanına ; asus h97 pc mate ve gsill ram8gb önerdi anakart ve ramlar uygunmudur ?

Yeterli sıkıntı yok. Max bütçe ne kadar? İ3 4160 bile işini görür. Ama bütçe var ise İ5 4460 al tabii ki.

benim bu var olan sisteme g41 anakart alıp ram 8gb yapsam q600 işlemci kurtarır mı beni ?
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı