Neden her yerde erkekler egemen?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Feminizmi kötü bir şey sanmaya devam edin çünkü bazı şeyler size dokunuyor sanırım. Arkadaşın sorusunun cevabını da burada kısaca vereyim.

Kadınlar yüzyıllarca baskı altında tutuldu, geri plana itildi ne sanata ne bilime ne yönetime dahil edilmedi. Yeri geldi cadı diye yakıldı yeri geldi diri diri gömüldü. Bu zihniyet öyle bir zihniyet ki hala devam ediyor. Çoğu kadın yazar gizli gizli yazılarını yazdılar, erkek isimlerle bilimsel çalışmalar yaptılar. Bunu neden yapmış olabilirler? Kadınlar erkeklerden düşük niteliklere sahip oldukları için geri planda değiller, tarihten gelen bir sorun yüzünden bu halde.
Yok kardeşim öyle değil. Ben gece kadınları tokatlıyorum, sabah dışarı çıkmasın diye kapıyı filan kilitliyorum. Konuşanın ağzına çarpıyorum. (!)
 
Her yerde egemen değil lakin yöneticilikten kasıt ülke yönetme, devlet işleri felansa erkek beyniyle, kadın kalbiyle hareket eder. Duygusallık bu tür işlere zarar verir o yüzden erkekler devlet yönetim işlerinde üstünler. Yoksa kadının da üstün olduğu yerler var.
Avrupalıların kraliçeleri Avrupa'yı batırmadı veya kralları Avrupa'yı yukarı çıkarmadı. Temelsiz ve cinsiyetçi bir görüş bu.
 
Bununla ilgili gerek Türkçe gerek yabancı dillerde pek çok makale yayınlandı, asıl ben sizin bu tavrınıza inanamıyorum. 😂
Biyolojik olarak kadınlar erkeklerden daha üstün. Sadece östrojen hormonunu bile araştırmanız yeterli. Bu konuda daha nesnel olan nicel çalışmalara yönelmenizi öneririm.
 
Biyolojik olarak kadınlar erkeklerden daha üstün. Sadece östrojen hormonunu bile araştırmanız yeterli. Bu konuda daha nesnel olan nicel çalışmalara yönelmenizi öneririm.
1639239943255.png
 
Kadın erkek ayrımcılığının başlangıç noktası tam da iki kelimelik ilk cümlendir.
- Kadınlar narindir, ürkektir, Korunmaya muhtaçtır, prensestir ve prensini bekler
- Erkekler serttir, cesurdur, korkusuzdur, kahramandır, prensesi kurtarır.
Feministliğe gerek yok derken feminizm kötü bir şey değil, insanların görüşlerine, fikirlerine saygılı olmanızı dilerim.
Kadına şiddete hayır derken okulda beni seni döverim ederim diye tehdit eden kızlara ne diyeceğim peki? O bana vuracak ben kadına şiddete hayır dendiği için sessizse dövülmeyi bekleyeceğim öyle mi? Kavga etmekten nefret ederim ama kendimi savunmasını da bilirim.

Dediğiniz çok saçma çünkü insan anatomisine göre kadınlar erkeklere göre hem psikolojik olarak hem fiziksel olarak daha güçsüzlerdir. Bunun için mirasta erkeklere daha çok pay düşer. Kadınına bakmakla yükümlü olduğu için. Şimdi ki feminizm kadınların tek başına üreyebileceğini düşünen, kadın erkek eşitliğindense kadınlar en üst varlıktır. Haşa tanrıdır mantığında olan gereksiz, saçma, aptalca bir düşüncedir. Buna katılanlar yozlaşmış, çürümüş ama kendine hala insan diyebilen varlıklardır. Feminizmi kadın erkek eşitliği olarak kullanırsanız bir şey diyemem sizin görüşünüz. Fakat benim karşı olduğum şey kadınların üst varlıklar olduğunu savunan feminizm anlayışı. Dine inanmıyorsan bile bilime inanırsın, bilimde bile kadınların erkeklerden daha güçsüz oldukları yazar. Burada boşuna tartışma çıkarmana gerek yok.
 
Avrupalıların kraliçeleri Avrupa'yı batırmadı veya kralları Avrupa'yı yukarı çıkarmadı. Temelsiz ve cinsiyetçi bir görüş bu.
Ustam 10 yıllık forum hayatımda ilk defa bu tür bir konuya mesaj attım. Fikrimi belirtseydim dediğinde haklısın ama fikir belirtmedim doğru olanı yazdım. Budur doğru. Hemen yanlış anlam çıkarıp farklı yerlere çekme konuyu tarihte 1-2 istisna var söylediğin gibi onun dışında şimdi sana koca devletlerin çöküşüne neden olan kadın yöneticileri yazmayayım bu sefer nereye çekersin mevzuyu bilmem.
 
Bir de yeni kuşak olan gençlerin herşeyi bildiklerini sanıyorlar. Tam olarak şu zihniyet bitmeden Türkiye gerçek anlamda özgürlüğe kavuşamaz. Buradan anladık ki sorun reis değil. Sorun tam olarak toplumun hangi akıla hizmet ettiğidir. Kısacası bugün reis giderse yarın başka bir reis gelir ve o da egemenliğini sürdürür. Çünkü toplumun anlayışı kıt.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı