Okuldan atılmak sicile işler mi?

OneDie

Hectopat
Katılım
25 Eylül 2018
Mesajlar
231
Kişisel verileri yayma suçundan müdür çağırdı dün okuldan atılacağımı ve üstüme davalar da açılaniliceğini söyledi. Hocayı ikna ettim dava açılmadı velev ki kalan kayıt sadece okuldan değişikliği onda da açık liseye geçeceğim sicilime işler mi okul değişikliği?
Yaptığım şeyden dolayı hiçbir şekilde uyarı almadım belirteyim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemez. Her sene sonunda Okuldaki "Orta Öğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Kurulu "toplanır ve bu ceza alan öğrencileri incelerler. Genelde kınama cezası alan veya başka okula değişimi gerçekleştirilen(atılan) öğrencilerin cezaları silinir. Tabii sen o okulda da herhangi bir yüz kızartıcı suç işlemezsen.
 
Üstüme davalar da açılaniliceğini söyledi.

O kadar okul okudum belki kaç tane arkadaşım böyle şeyler yaptı. Dava falan açamazlar, açacak kişi kişisel bilgilerini yaydığın kişi açar. Emin ol yaptırımı fazla.
Onun dışında okulsallık bir şey olmaz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben bıçak bıçak yüzünden atılmıştım silinir mi?

Eğer birine zarar verdiyseniz; Sicile işler, polislik olursunuz, üstüne davalarla uğraşırsınız.
Ha yok ben sadece taşıdım derseniz. Kınama alırsınız ya da arkadaşımızın dediği gibi "Ödül ve Disiplin Kurulu" toplanıp karar verir. Büyük bir ihtimal silinir diye tahmin ediyorum.

@HD4450, kamu malına zarar hariç her ceza silinebilir.

Hocam kurallar değişti diye biliyorum. Kamu malı dışında 2 3 madde diye eklendi diye biliyorum. Bu konuda aydınlatır mısınız?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı