Yeni kitap okuyan birine kitap tavsiyeleri

EmreGUGU

Hectopat
Katılım
26 Ekim 2019
Mesajlar
88
Selamlar,
Kitap okumaya yeni başladım. Yıllar önce birkaç kitap okumuştum onları saymıyorum o yüzden sıfırdan başlıyorum diyebilirim. 3 tane kitap aldım öneri ve tavsiye üzerine. Bunlar; İnsan Neyle Yaşar, İnsancıklar ve Fareler ve İnsanlar.

Bu üç kitaptan ilk okuduğum İnsan Neyle Yaşar oldu. İnanın kitabı nasıl bitirdiğimi bilmiyorum. Bir çırpıda bitiverdi. Hatta bittiğinde içimde bir burukluk kaldı. O kadar güzel hikayeler okudum ki, sonsuza kadar bu hikayelerden okumaya devam edebilirdim sanırım.

Lafı uzatmadan devam edeyim. İnsancıklar kitabına başladım, bu kitabı hala bitirmek nasip olmadı. Kitabı elime almadan önce okusam mı okumasam mı 3-5 defa düşündürüyor beni sürekli ama elime aldığım zamanda en az yarım saat okuyorum. Kitap sıkıcı mı deseniz sıkıcı derim ama hikaye için aynı şeyi söylemek istemiyorum. Bir kitaba nasıl hem sıkıcı hem hikayesi güzel diyebiliyorum anlamıyorum ama okumakta ve kitabı bitirmekte zorlandığımı itiraf etmeliyim.

Bundan sonra sırada Fareler ve İnsanlar var. Yakın çevremde bazı insanlar bu kitabın ağır bir kitap olduğunu, ilk 20 sayfa okuduktan sonra bırakacağımı söylüyorlar. O yüzden insancıklar kitabında yaşadıklarımı yaşamaktan korkuyorum.

Yeni kitaplar almak istiyorum. Belirli bir tarzım yok ama klasiklere yatkınım gibi. Polisiye veya fantastik sevmiyorum sanırım. Ne gariptir ki film ve dizilerde klasik sevmem, polisiye ve fantastik severim. Sanırım kitaplarda bulduğum gerçeklik ve samimiyet bu şekilde düşünmeme etki ediyor.

Güzel önerilerinizi merakla bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sefiller okuyabilirsiniz hocam kısaltılmış metin olarak yaklaşık 500 sayfa.
 
Son düzenleme:
Polisiye sevmem demişsiniz ama Jean Christophe Grange'ın kitaplarını hiç okumadıysanız bir deneyin. Ben de pek sevmem diyordum, okuduktan sonra hastası oldum bir dönem.
 
Yüzüklerin Efendisi kitabını okuyabilirsiniz. Filmi izlediyseniz bile kitapta yüzlerce ayrıntı var filmde geçmeyen. Kendinizi bambaşka bir dünyanın içerisinde bulursunuz. Fantastik türünde daha iyisi gelmedi :)
 

Geri
Yukarı