96 Mbit modem ile 100 Mbit internet alınır mı?

BozKurT1807

Kilopat
Katılım
7 Ocak 2018
Mesajlar
62
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, ben şu an 35 Mbit Türk Telekom VDSL kullanmaktayım ve hızımı arttırmak istedim. 100 Mbit hız için biraz fazla fiyat çıkınca farklı sağlayıcılara baktım. Superonline biraz daha uygun olduğu için oradan 100Mbit yaptırmak istedim. Modeme baktığımda 35 Mbit interneti 28.9 SNR margin değeri ile kullanıyorum, 100 Mbit'e geçmenin sorun olacağını zannetmiyorum. Zaten modemde 96 Mbit alabileceğimi gösteriyor. Buna rağmen Turkcell çalışanı size 100Mbit veremem, verirsem kopmalar olur falan filan bir şeyler dedi. İnatla 50 Mbit almamı istedi ve fiyatlarının da zaten aynı olduğunu söyledi. Ben de modem 96 Mbit gösteriyorsa ve 100 Mbit kaldırmıyorsa sonuçta bu internet 100 Mbit'e kadar diye geçiyor, o zaman 100 Mbit tarifeden uygulayın. Evimde en fazla kaç Mbit çekiyorsa o kadar kullanırım dediğimde ise bana BTK'nın kararına göre 100 Mbit geliyorsun, 100 Mbit vermek zorundayız falan dedi. Ben de iptal ettirdim. Sonuç olarak işin özetini geçtim, size benim modemde gösterilen değerlerle 100Mbit almam sorun olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Telekom'un herkese verdiği TP-Link 11n W9970 modeli 100 Mbit için gayet yeterli eğer modemi soruyorsan. Ama asıl sorun sana 100 verirsek bizim altyapıya güvenme sıkıntı çıkar sonra uğraşmayalım seninle demek istemişler.
 
Yani hocam olaya biraz farklı bir taraftan yaklaşmak istiyorum. Geçen ay bende Türk Telekom'dan Superonline'a geçtim. Gelen yetkililer zaten kuruluma modem ile geldiler, sizde neden böyle bir sıkıntı çıktı anlamadım.
 
Vallahi hocam çözemedim ısrarla vermek istemedi. Eğer alacaksan bütün sorumlulukları kabul ediyorum dememi istedi.
 
Kesinlikle superonline personeline katiliyorum. Saglikli bir internet icin, Max rate ile hiz arasinda minimum 3 kati fark olmasi lazim. Yani sizin maksimum kapasite 98Mbps ise, 35 mbps hiz sizin icin idealdir. Aradaki fark ne kadar azalirsa, Donma ve kopma miktari o kadar artacaktir hocam
 
Yorumunuz için teşekkürler fakat 8mbit internet kullandığımız zamanlarda altyapı en fazla 8 kaldırıyordu ve o zamanlar da herhangi bir sorun yaşamıyorduk. Bence farklı bir durum olabilir. En azından 100 mbit bir tarife alıyorsam bana gelen en yüksek kaç destekliyorsa o olmalı.
 
Vdsl biraz nazlı hocam, Adsl de 8mbps hatta 8 mbps kapasite gelse yine cok sıkıntı yaratmaz. Günümüz şartlarında, bakir hat için 100Mb problemli olur hocam genel olarak.
 
Tamam diyorum ki ben paket olarak 100 mbit alıyım ama hattım 96 mbit destekliyorsa bana 80-96 mbit arası bir hız versinler.
 
Hocam dediginiz mumkun ama maalesef kullanim olarak 8 Mbps bir pakete eş değer kullanim olur. Yani sayilar sizi yaniltmasin.
 
Vallahi hocam çözemedim ısrarla vermek istemedi. Eğer alacaksan bütün sorumlulukları kabul ediyorum dememi istedi.

E hocam şimdi şöyle bir şey var, alttaki abi de yazmış sıkıntı çıkar diye; aradığınız kişilerde burada yazdığınıza göre bunu söylemişler size. Yani aynı kapıya çıkıyor. Olacak sıkıntılarda sorumluluğu kabul ederseniz sıkıntı çıkacağını sanmam ki bende diğer yazan abinin yorumunu katılıyorum. Şunu da eklemek istiyorum, eğer sıkıntı çıkmayacak olsaydı iletişime geçtiğinizde internet sağlayıcısı sizi kendi tarafına çekmek için isteğinizi gerçekleştirebilirdi zaten ama oluşacak kopma sıkıntıları ve sonrasında yaşayacağınız muhtemel sorunlar için önlem alıyorlar.

Benim şahsi tavsiyem ya teklifi kabul edin ya da sıkıntı modemdeyse modeminizi değiştirin. En son çare farklı bir internet sağlayıcısına yönelin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı