Siber güvenliğe atılmak nasıl başlanır?

hitsizler

Centipat
Katılım
6 Aralık 2021
Mesajlar
227
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Daha önce bu konuda hiç tecrübem olmadı. 15 yaşıma yeni girdim ve 2 aydır C öğreniyorum. Şimdi bırakıp JS'ye geçeceğim galiba para kazanıp yeni bilgisayar almam falan da lazım. Hatta okulu bırakmayı da düşünüyorum. Ne yapmalıyım? Siber güvenliğe atılmak için illa birkaç programlama dili bilmek gerekliymiş. Ne yapmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
C dilini de okulu da bırakma bence. C başlangıç için gayet iyi. C'den devam et. Sadece programlama dili değil kavramlara ve Linux tarzı sistemlere de hakim olmalısın.
 
Merhaba,

Okulu bırak, çok mantıklı bir fikir: Sokakta filan yaşarsın kira giderin de olmaz. Devlet zaten aş evlerinde yemek dağıtıyor, sağlıkta ücretsiz. Hatta bir Suriyeye gir çık, tekrar ülkeye gelirken Suriyeli olduğunu söyle daha fazla imkandan yararlanırsın.

Umarım ailen en kısa sürede bir uzmanla görüşür, alman gereken özel eğitimi vaktinde alırsın.
 
Kaçıncı sınıfsın?

Onun arkadaşıyım hesabı kapatıldı 9. sınıf.
C dilini de okulu da bırakma bence. C başlangıç için gayet iyi. C'den devam et. Sadece programlama dili değil kavramlara ve Linux tarzı sistemlere de hakim olmalısın.

Haklısın aslında derslerim çok iyi ortaokulda okul birinciliğim vardı. Linux Fedora kullanıyorum hangi konuda kendimi geliştirmekten bahsediyorsun. Linux'un neresi yani.
 
Son düzenleme:
Okulu bırakmasına gerek yok. İkisini aynı anda yürütebilir. 9. Sınıf öyle çok zor bir sınıf değil.

Yok zaten başarılı. Çok zor bir okulda 86 ortalama ile taktir aldı bu dönem ama biraz sabırsız çabucak para kazanıp aile baskısından kurtulmak istiyor. Bu ikisinin yanında bir de siber güvenlik olsun istiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı