Çözüldü Windows Defender HackTool:MSIL/Injector Tespit Etti

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

babacan1234

Decapat
Katılım
15 Mart 2021
Mesajlar
19
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dün evde değildim, kardeşim PC ile oynamıştır muhtemel. bugün PC'ye geçtim direkt bildirim geldi, HackTool:MSIL/Injector isimli bir şey bulmuş. Bu ne? Ben ilk Cheat Engine zannettim ama değil. Yardım lütfen.
 
@ahmetteksoz Enjekte edilen zararlı kodlar tespit edilebilir. Burada uygulamanın herhangi bir şeyi enjekte edebildiği yok ayıca, çalışmamış. Statik imza ile pre-execution safhasında algılanmış. Güvenlik yazılımları konusunda sizin de pek bir şey bildiğinizi söyleyemem.
 
@Ahmettegzoz evet tüm ınjector'ler zaten virüs. Çok doğru!
Bak üşenirsin diye makale içinde yazanı buraya da yazıyorum.
"Hacktools can be used to patch or "crack" some software"
Arkadaş X-ray mi enjekte etmeye çalışmış? Evet.
Bellek manipülasyonları ayrı, enjektörler ayrı. Eğer Windows uygulamalarına enjekte edilseydi zaten direk mavi ekran alırdı arkadaş.
ESET aşkını anlayamadım. 2016 yıllarındaysak evet doğru. Ama günümüzde yetersiz.
Evet forumu bilgili ve Türkçe imla kurallarına önem vermeye çalışan ergenler bastı. Var mı sorun?

Windows uygulamasına göre değişir, gider regasm dosyasına enjekte edersin problem yok fakat native injekte edersin explorer.exe veya svchost.exe problem yok, fakat ana çekirdek için olanlar vb dllhosta injekte edersin, mavi ekran verir bazı işletim sistemi türlerinde farklılık gösterir Windows 7 de tamamen mavi ekran verir. Ve crack dosyalarındaki DLL'leri hacktools olarak algılarlar fakat burada biz hacktools tartışması yerine injector kavgası yapıyoruz, değil mi? Biliyorum bilgi ile kibirlenmek cahilliğin ta kendisi fakat dostum cidden bilmeden yazıyorsun crack patch gibi dosyalar direk cracklenecek dosyalara injekt edilir invoke olarak yapılırlar, virüs algılaması gayet normal hacktools olarak, fakat injector olarak algılaması anormal bir şeydir çünkü Windows kendi uygulamalarına native program veya .net program injekt etmediği süreçte algılamazlar oyun hilelerinde ise daha da farklıdır open-Source hile injektörlerine bakarsan oyun içi kodlar ve oyuna injekt ettiğinden injector olarak algılanmazlar ben şahsen kendim aes ile şifreleyip invoke il GitHub'tan aldıgım runpeyi denedim ve tamamen fud oldu fud nedir açıklamayacağım çünkü üstte üşenir okumazsın demişsin dostum sen daha okumayı bilmiyorsun laf atıyorsun doğru konuş kimsenin dil bilgisi seni alakadar etmez, neden yazım kuralına lafı çektin çok iyi anlıyorum kendini üstün göstermek için nereden vursam kardır kafası haha bizde o zamanlardan geçtik çağam ileride anlarsın :)

Ha bir şeyi unuttum ESET'i gömmüşsün ya dostum, sağda solda can değer abini falan mı izledin acaba hacker nasıl olunur falan mı gördün ya da "bilgisayarıma virüs girdi en iyi virüs programı" diye aratıp Malwarebytes mi yükledin Malwarebytes'e virüs programı demen çok komik olmuş o bir anti Malware'dir örnek olarak Black-hat yazılımı olan DarkComet RAT bile algılamıyor runtime da algılar herhalde çok bakmadım ESET Antivirüs İncelemesi 2022 — Gerçekten İşe Yarıyor mu? bu makaleden bakabilirsin ha sen okumazsın üşenirsin diye de söyleyeyim ESET temel olarak runpeleri çok iyi şekilde algılar hatta malware analizcilere sorabilirsin ESET'i atlatmanın ne kadar zor olduğunu. Bilip bilmeden konuşmak çok kolaydır dostum az ilim öğren de gel ESET Memory'de dosyayı açar ve name taglara bakar ve ESET'in labları çok geniştir malum en eski antilerden birisidir şu an istersen git bir bankaya bir yere çoğu ESET kullanır :) hadi dostum ilim öğrenmek istiyorsan kapımız açıktır geri çevirmeyiz.

Guzel cevap olmus vesselam, arastirmadan yaziyorlar hocam.

Bunu bilmiyordum.

Biraz malware ile uğraşan adam ne kadar haklı olduğumu anlar şurada 2 3 tane can değer izleyip internetten Python dersleri alan ergenler çok bir şey biliyorum sanıyorlar haha.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -1 Eksi
Buradaki arkadaşların bir şey bilmediklerini görüyorum doğrudur bizim milletimiz bir şey anlamadan laf etmeyi sever. Dostum öncelikle Defender ile o virüsü silmeyi dene ve ESET inidirip tara en kötü format at injektör dediği Windows uygulamalarına kendini injekt edip orada Defender'in tarayamayacagı şekilde kalmaktır vbc.exe gibi programlara kendini yayar iyi günler. @@babacan1234

HackTool:MSIL/Injector demiş
HackTool yazıyor yani hile için.
Injector ise oyuna enjekte anlamında. Yani oyunu açıp sonrasında hileyi açarsanız oyuna enjekte olmadan çalışamaz. CS 1.6'da hilelerde sonradan açıldığında eğer antivirüs farkederse Injector olarak görükür. Zaten hilelerin ismide bilmem ne Game Hack Injector yazar çoğunlukla.
 
Kendini üstün göstermek için nereden vursam kardır kafası haha bizde o zamanlardan geçtik.

Aaaah! Beyin hücrelerimi hissetmekte zorlanıyorum yeminle.
Şu sayfayı ilk önce az bir oku.
Ya illa beni burada konuşturma be adam!
Burada kudurup güzelim Ngrok'a çöp diyen sen değil miydin? Bir de benim konumda?
Tamamen bocalıyorsun. Tecrübe yaşla elde edilmez, çalışmakla, çabalamakla elde edilir.

İnternetten Python dersleri.

Peki sen nereden öğrendin? Doğuştan mı bahşedildi sana?

Çok bir şey biliyorum sanıyorlar.

1643109790188.png


Evet çok biliyorum. Birazcık araştır. Bu işlerde doğru bilgi vereni çekememezlik "kudurmak" olur.
Sen öyle olma lütfen.

1643109941790.png


Biraz güzel stalkla be!
 
Aaaah! Beyin hücrelerimi hissetmekte zorlanıyorum yeminle.
Şu sayfayı ilk önce az bir oku.
Ya illa beni burada konuşturma be adam!
Burada kudurup güzelim Ngrok'a çöp diyen sen değil miydin? Bir de benim konumda?
Tamamen bocalıyorsun. Tecrübe yaşla elde edilmez, çalışmakla, çabalamakla elde edilir.

Peki sen nereden öğrendin? Doğuştan mı bahşedildi sana?

Eki Görüntüle 1281655

Evet çok biliyorum. Birazcık araştır. Bu işlerde doğru bilgi vereni çekememezlik "kudurmak" olur.
Sen öyle olma lütfen.

Boş ver sakin ol. Zaten HackTool Injector'e bilgisyarının içinden geçebilecek bir virüs diyen adamdan ne beklersin :D artı hadi virüs bilgisayarın içinden geçti diyelim. Biraz mantık yürütürsek Minecraft oynanılan bir bilgisayarı çökertmek adamların eline ne geçirebilir? Ya da o bilgisayarı ele geçirmek. En fazla Instagram sayfası ya da Steam falan çalarlar bir işe yaramaz.
 
@Emperor4231 hocam vallahi anlamıyorum.
Bilgisiz boş ergenler diye atarlanıyor, sonra yok şöyle yok böyle. Yazık. İnternete yazık...

🤡

Adam Malware'ci diyorum ya sana sen ne anlarsın yazılımdan virüsten falan :D (!)
 

Geri
Yukarı