Bilgisayar mühendisi nasıl olunur?

Bir bilgisayar mühendisliği diploması çok az yerlerde size artı olarak dönecektir. Fakat yine de olması gerekiyor. Kodlamaya başlamak için hiçbir yaş çok geç değil. İngilizceni okuyarak geliştirebilirsin.
 
Fen lisesi veya iyi bir Anadolu lisesi kazanmaya bakın.
Derslerini iyi tut. Tabii şimdiden öğrenmeye başlayabilirsiniz ama derslerden önce tutmayın. Oyun vs. oynayacağınıza bunlarla uğraşabilirsiniz.

Peki hocam nasıl öğrenebilirim bir kez öğrenmeye çalıştım ama zor gelmişti 4-5 ay önce falan. Tabii unuttum şimdi

Sayısal derslerinin gerçekten iyi olması lazım. Çok çalışıp fen lisesi kazanırsan rahat edersin eğer olur da Anadolu lisesine gidersen de üniversite sınavına sağlam hazırlanman gerek, üniversiteyi kazandıktan sonra kodlamayı öğrenmeye de/pratik yapmaya da bol vaktin olacak, bunlarla alakalı ödevler alacaksın zaten. O yüzden şu an için yapabileceğin en iyi şey derslerine iyi çalışmak ve özellikle sayısala ağırlık vermek.

Matematik fena değil desek iyidir 1. not 88 2. not 67 fen 90 84
 
Kendini okul derslerine ver çünkü iyi bir üniversitede bilgisayar mühendisliği kazanman (ODTÜ, İTÜ gibi) diğer yerlerde bilgisayar mühendisliği okumak arasında çok fark var.

Şu anki hedefin fen lisesi kazanmak ondan sonraki hedefinde YKS sınavında ilk 10 bin sayısal derece sıralaması yapmak olabilir.
 

Geri
Yukarı