Bilgisayar Mühendisi Nasıl Olunur?

Yazıma dikkat edersen hemen üniversiteye başlayınca hadi kod yazan diyen hangi üniversite var acaba ilk haftadan söyler misin? Yazımı çarpıtmana gerek yok yani. Demek istediğim kaygılı gitme. Üniveristeye gidince zamanla öğrenecek zaten çoğu şeyi. Illa kod üzerine gidecek diye bir durum da yok ayrıca. Network alanında da çalışanlar mevcut umarım anlatabildim. Kod yazmayı seviyorsa da zaten üniversiteye gitmeden başlasın ona da kimse başlama diyemez.

Herhangi bir şeyi çarpıtmıyorum. Tamam üniversitedeki ilk döneminde belki kodlama dersi olmayabilir fakat bilgisayar mühendisliği okuyorsan kodlama derslerin, beraberinde proje derslerin yoğunlukta olacak, kodlamayı sağlam bilmeden mezun olamazsın. Bilgisayar mühendisliği disiplini kodlama bilmeyi gerektirir. He mezun olur sonrasında iş tercihini yapar o ayrı mesele.
 
Yani üniversiteye henüz başlamadan kendi çapımda bir şeyler yapamaz mıyım? Kendisi kodlama ve yazılım dili öğrenenler yok mu?
Tabiki yapabilirsin. Hatta bunu yapabilecek kişi sensin. Üniversiteye gidince kodlama bilgin süper olarak çıkmıyorsun. Tamamen bu kişinin elinde. Orda yol gösterirler tamamen öğrenme olması zor. O yüzden hevesin varsa başla tabi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoyu izleyebilirsin.
 
Ülkede sizce mühendislik kaldımı acaba.Kardeşim mühendislik yazarken ileride seni nasıl bir hayata bekliyor biraz düşün ve araştır derim.Yurtdışı vs. hayalin varsa ve kesin gidebilme olanağın orasını bilemeyeceğim.
 
Ülkede sizce mühendislik kaldımı acaba.Kardeşim mühendislik yazarken ileride seni nasıl bir hayata bekliyor biraz düşün ve araştır derim.Yurtdışı vs. hayalin varsa ve kesin gidebilme olanağın orasını bilemeyeceğim.
Sizce ileri dönemlerde ülke gelişmez mi? Belki bilişim sektörü gelişir.
 
Kardeşim ileride illaki ihtiyacımız olacak artık dünya o tarafa gidiyor.Ama Türkiyemiz siyasetten gereksiz işlerden,tartışmalardan kopabilirse kafasını bu işlere daha çok yorarsa olur.Birde üniversiteden sonra nasıl bir hayatın seni beklediğini mutlaka bilgisayar mühendisi bir arkadaşla görüşüp tercih etmeni öneririm.Sonuçta bu işlerden ekmeğini kazanacaksın.İş imkanı vs. bunların sonunu çok iyi düşün ve araştır.Mümkünse yabancı dili çok iyi öğrenmeye çalış.Hem mesleki hemde iş hayatında faydasını görürsün.İmkanın el verirse work and travel,erasmus gibi şeyleri üniversite hayatın boyunca bir kez dahi olsa yapmanı tavsiye ederim.
 
Bilgisayar muhendisligi "kodlama" ogretilen bir formasyon degil.
Bilgisayar Bilimi > Bilgisayar Muhendisligi > Yazilim Muhendisligi > Yazilim Gelistirme > Programlama > Kodlama.
Bilgisayar Muhendisliginde amac kodlama ogretmek degildir, yazilim gelistirmenin bir bolumu programlamadir ancak her programlama gorevi kodlamayi gerektirmez.
O yuzden tutup da C++ ogrenip amatorce programlar yazarak bilgisayar muhendisligine daha iyi hazirlanmis olmazsin. Henuz bir yeri kazanmadiysan calis, en iyi universiteyi kazanmaya bak. Eger kazandiysan, o zaman otur ingilizce ogren. Turkce ile olmaz.
 
Ülkede sizce mühendislik kaldımı acaba.Kardeşim mühendislik yazarken ileride seni nasıl bir hayata bekliyor biraz düşün ve araştır derim.Yurtdışı vs. hayalin varsa ve kesin gidebilme olanağın orasını bilemeyeceğim.
Mühendisler de çekip gidecekse kim tekrar kaldıracak bu ülkeyi havaya arkadaşım? Yani çekip gitmek yerine, var olan bu ülkeyi kalkındırmak için çabalamak daha iyi olmaz mı ? Neden kendi emek gücünü yabancı sermayeye satıyorsun? Kendi vatanın ve kendi toprakların için harca. Ülkenin durumu, durum değil biliyoruz, şikayette ediyoruz. Lakin şikayet et et nereye kadar ? Sen çalışmazsan, ben çalışmazsam nasıl çıkarız aydınlığa ? Gencecik beyinlere, beyin göçü hedefleri koydurtmayın lütfen. Bu ülkeyi çomarına, emperyalizmine bırakıp, onlar yüzünden ülkeden gitmek yanlış olur. Hep beraber, her alanda gelişerek Tam Bağımsız bir ülke haline gelip Atatürk İlke ve İnkılaplarını hedef alıp Muasır Medeniyet Seviyelerine çıkacağız.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı