Türkiye'de neden G.Fast yok?

Bunlara sorsan jitter değerini bile bilmezler. Yazık cidden.

Dostum bak başka bi basit örnek. TurkNet IPv6 reklamları var, yazılı şekilde paylaşımları var. Ne nedir anlatmışlar. TurkNet müşteri hizmetlerini arıyorum bu konuda bilgi almak için, karşımda ki kişi "ipVe6 nedir ???" diye bana soruyor. Ama konu abonelik işlemi olsa, ezberlediği her şeyi 2 dakika içinde sayıklar eksiksiz olarak :)

Başka bir örnek daha; TurkNet kendi sitesinde omurga sisteminin kendilerine ait olduğunu yazıyor, bunun için Türkiye omurga sistemlerine ait harita bile var. Ayrıca resimlerde eklemişler fln fln. Ben bunları soruyorum. İnatla bana bilgi vermiyorlar. "Kullanmadan bilemeyiz" diyorlar. O zaman ortada neden size ait Türkiye omurga sisteminizi ilgilendiren bir harita var ? xD Sanki ben İran'dan yazıyorum kendisine. Hani bunlara güvende olmuyor artık. Bir şeylerin var olduğunu, yok olduğunu iddaa ediyorlar, sonra bi bakıyorsun var olan yok, yok olan var çıkıyor.
 
Hani belediye dediğin bu tür şeylere destek olur, ama bizimkiler köstek olmayı sürdürüyorlar. Sonuçta Telekom'un o dönemlerde halihazırda hatiçin kanalları vardı. Ne yani, adamlar bu kanallar üzerinden fiber kablolar döşeyecekti ve kaliteli hizmet sunacaktı. Buna neden engel olurlar ki ? Zaten çoğu konuda bu halk bunu yaşıyor yıllardır.
Belediyeler de apayrı vizyonsuzlar hocam. İnternetin "i" sinden bile anlamıyorlar. Çoğunluğu "İnternetin var mı? Var. Artık döşeyemezsin" kafasındalar. Anca dediğiniz gibi zam üstüne zam bindirmeyi çok iyi bilirler bir tek. Hizmete gelince tık yok. Ama konu para hortumlamaksa hiç geri kalmazlar. Kafalar zehir gibi olur.
Dostum bak başka bi basit örnek. TurkNet IPv6 reklamları var, yazılı şekilde paylaşımları var. Ne nedir anlatmışlar. TurkNet müşteri hizmetlerini arıyorum bu konuda bilgi almak için, karşımda ki kişi "ipVe6 nedir ???" diye bana soruyor. Ama konu abonelik işlemi olsa, ezberlediği her şeyi 2 dakika içinde sayıklar eksiksiz olarak :)
Bu tip elemanlara bence 1 yıllık bir eğitim verilmeli bu tip konularda. 1 yılın sonunda da bu tip konular için sınav olmalı. Geçen kişiler müşteri temsilciliğine girmeliler. Bence işin doğrusu bu. Bazı tipler var ki Upload hızından bile bihaberler. Yazık cidden. Türk Telekom tekrar devletin eline geçse, devletin başında da cidden yeni teknolojilerle iç içe biri gelse Türk Telekom firması ve diğer sağlayıcıların firmaları yemin ediyorum 2 yıla adam olurlar.
 
Cevap soruda gizli.
Kanka biz her yere VDSL yayılsın en az kullanıcılar 25-50mbit hız alabilsin diye can çekişiyoruz, sen ama G-Fast yok diyorsun. Bunu TurkTelekom yönetiminden biri duysa falan adam ağzıyla gülmez, bizim için şuan DSL-Fiber var, ADSL varsa şanslısın, VDSL varsa ballısın, fiber varsa seçilmiş kişisin, gigafiber varsa nurlusundur.
 
Gfast'te sadece bakır kablo üzerine yoğunlaşmışsınız. Bakır kablo kullanılıp ADSL VDSL hizmet verilen bölgeler de bu hizmetlerin verilebilemesi için zamanında bakır kablo nasıl döşendiyse o zamanın şartlarına göre santraller kuruldu ve saha dolapları koyuldu ve bakır kablolar ve saha dolapları bakır kabloların GFAST olarak hizmet vermesi için uygun değil. Bu nedenle firmalar daha kaliteli bakır kablolar döşemek ve daha kapasiteli saha dolapları koymak yerine daha sonra fibere geçileceğini düşündükleri için 2 kere iş yapmak yerine daha az maliyetli ve daha çok verimli ve geleceğe yatırım olan fiber altyapıları yapmaktalar artık.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı