HP Compaq DC5800 anakart overlock destekliyor mu?

Anladığım kadarıyla OC ile ilgili bir ayar yok, zaten Advanced kısmında da yoksa illaki OC yapmam gerek diyorsanız BIOS üzerinden OC yapmayacağız.

Eki Görüntüle 1296561

Bu kesin sizin anakartsa işaretlediğim çipin üzerindeki kodu bir yere not edin düzgünce ve setfsb uygulamasını indirin. Download SetFSB - MajorGeeks

Tamamdır hocam bilgisayarı açıyorum.
Hocam dediğiniz yerdeki kodu aldım not defterine programı da indirdim.

1643925940402.png
 
Son düzenleme:
Şimdi programı açın ve attığım rehberdeki "Peki ne yapacağız bu programlarla, adım adım gösterelim" adımından itibaren uygulamaya çalışın fakat orada da dediğim gibi azar azar artırın. Eğer o programla da artmıyorsa (yani artırdığınızda bilgisayar donarsa/görüntü bozulursa/mavi ekran verirse) bilin ki OC yapılmıyor.
 
Şimdi programı açın ve attığım rehberdeki "peki ne yapacağız bu programlarla, adım adım gösterelim" adımından itibaren uygulamaya çalışın fakat orada da dediğim gibi azar azar artırın. Eğer o programla da artmıyorsa (yani artırdığınızda bilgisayar donarsa/görüntü bozulursa/mavi ekran verirse) bilin ki OC yapılmıyor.

Hatayla karşılaşırsam nasıl düzeltirim peki?
 
O anakartın üstünden not aldığınız PLL'yi oradaki kodlar içerisinden seçtiniz mi?
 
SLG ile başlayan kod normalde oraya gireceğiniz kod fakat program da şansınıza o kodu eklememiş, dolayısıyla OC yapamazsınız. Ancak anakart değiştirirseniz yapabilirsiniz. Başka programlar da olabilir bu arada, ClockGen gibi, muhtemelen kullanım mantığı aynıdır o programın da aslında bir bakmanız lazım. PLL'yi seçtikten sonra hata vermezse deneyin bakalım, sonra sistem donarsa yeniden başlatırsınız.
 
Slg ile başlayan kod normalde oraya gireceğiniz kod fakat program da şansınıza o kodu eklememiş, dolayısıyla OC yapamazsınız. Ancak anakart değiştirirseniz yapabilirsiniz. Başka programlar da olabilir bu arada, clockgen gibi, muhtemelen kullanım mantığı aynıdır o programın da aslında bir bakmanız lazım. Pll'yi seçtikten sonra hata vermezse deneyin bakalım, sonra sistem donarsa yeniden başlatırsınız.

Bir şansımı deniyeyim hocam anakart da 4 slot var pek de bırakasım yok.
Yani en iyi özelliği bu anakartın :D
 
DDR3 8 GB veya 16 GB RAM desteğini bırakmak istemiyorsanız size anakart modellerini önerebilirim, değiştirmek istediğinizde o modellere bakarsınız ya da direk yeni sistemlere geçersiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı