RTX ile Dying Light 2 performansı düşüyor

Biraz optimizasyonu kıt bir oyun 3 gündür oynuyorum ilk başlarda donmalar felan yapıyor sora düzeliyor tabi.
 
Oyun daha yeni çıktı. Optimizasyon berbat normal yani.

İlerde düzelmesini beklemeyin derim. Gelen güncellemeler sadece bug fix bazında olacaktır ve üst düzey ekran kartları için ufak tefek optimizasyonlar olabilir ama öyle yüksek FPS artışları olacağını hiç sanmıyorum çünkü bu kadar downgrade yemiş bir oyuna rağmen böyle bir performans tablosu normal değil. Gerçi şaşırmamakta gerekiyor çünkü kullandıkları grafik motoru çok eski bir motor zaten.
 
Oyun optimizasyon sorunlu. 3060 Max-P ise masaüstü performansına yakın olmalı. Ortalama %7 daha düşük FPS alıyorsun. Düşük W ise 75 gibi, zaten masaüstünden hayli güçsüz kalacaktır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Şu videoya göre ne kadar düşük/yüksek bu değerler?
 
Normal. Oyun yeni optimizasyon sıkıntısı var. DLSS performansta akıcı oynarsınız.
 
@Penetrator God Aslında tam olarak downgrade yediği söylenemez. Videolarda grafikler kötü gözüküyor olabilir fakat oynayan için öyle değil. Gayet güzel grafikler var.

RT açanların bazı ayarlar yapması gerekiyor. Çünkü oynarken o kadar çok elementin FPS düşürmesine hak veriyor insan. Göründüğü gibi değil, deneyimlemek lazım kısaca. Optimize konusunda benim sıkıntım yok ama belli ki düşük sistemler sıkıntı yaşıyor.

Aşağıdaki resmi oyun içinde ben aldım mesela. Çevreye bakarsanız ne kadar çok gölgelendirme ve ışıklandırma faktörü olan nesneler olduğunu görebilirsiniz. Gerçekten ortaya koydukları bir emek var. Gördüğünüz hiçbir şey süs diye durmuyor. Parkura dahiller. Böyle bir şehir dizayn etmesi kolay olmaz. Optimizeyi buna rağmen iyi bile yapmışlar diyebilirim.


WhatsApp Image 2022-02-08 at 21.28.19.jpeg
 

Yeni konular

Geri
Yukarı