Yazılımcılar nasıl para kazanıyor?

persiaking

Decapat
Katılım
24 Mayıs 2021
Mesajlar
301
Ben yazılımda kendini geliştiren üniversite öğrencisiyim. Sorum şu nasıl para kazanıyorsunuz (yani nerede ne yaparak)? Mevcut bilginizi nasıl paraya dökuyorsunuz?
 
Çok geniş çaplı bir soru. Yazılımın her sektöründe farklı para kazanma yolları var.

En basit örnekleri
  • Kişisel veya kurumsal ihtiyaçlara göre web sitesi, mobil uygulama ve masaüstü uygulamalar yapma.
  • Üstteki maddelerde ihtiyaç duyulan servislerin yazılması, veri tabanlarının oluşturulması, siber güvenlik testlerinin yapılması.
  • Girişimcilik için yazılım kullanılması. Bunun en güzel örnekleri Facebook ve Amazon en başta ufak birer yazılım projesiydi sadece. Şu anda yazılımda girişimcilik sektörü meta verse, blok zinciri ve nft gibi alanlara yöneldi.
  • Blog veya içerik yazarak gösterilen reklamlardan gelir elde etme. Ör: Technopat
  • İnsanlara yazılımı öğretmek ve bu yoldan para kazanmak. (Udemy vs.)
  • Yazılım yarışmalarına katılmak. (Hackathon, CTF vs.)
 
Son düzenleme:
Ben yazılımda kendini geliştiren üniversite öğrencisiyim. Sorum şu nasıl para kazanıyorsunuz (yani nerede ne yaparak)? Mevcut bilginizi nasıl paraya dökuyorsunuz?

Hocam merhaba konuya tam hakim olmasamda abim de yazılımcı i2i systems de çalışıyor Kanada da olan Netflix gibi bir platform un kontrollerini sağlıyorlar
 
1-Freelance olarak başkalarının işlerini yapabilirsin.
2-Daha tecrübeliysen bir şirkette çalışabilirsin.
3-Kendin bir yazılım yapıp pazarlayabilirsin.
4-Bir proje geliştirip reklam vs. geliri elde edebilirsin.

Seçenek çok.
 
Yazılımda ilk işime başladığımda hala üniversite öğrencisiydim, eğer bir şeyler yapabiliyorsan diploma işe girmene engel değil. Bu kadar eleman açığı varken kendi alanında bir işe başvur, freelance yorucu ve gereksiz. Eğer firmalara başvuracak yeterlilikte değilsen, ilk iş olarak seçtiğin alanda yeterli olmaya çalışacaksın. Zorunlu stajlarını iyi kullan.

Linkedin'de çok rastlıyorum iş arayan üniversitesini bitirmiş/bitirmemiş yazılımcılara. Ne özgeçmişini paylaşmış, ne ilgi alanlarını yazmış, ne bildiği teknolojileri yazmış. Sadece iş arıyor.
Böyle tiplerden olmamanı da tavsiye ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı