Sahibinden param güvende ile satılan ürünü alıcı iade etti

f.gauss

Femtopat
Katılım
19 Mayıs 2021
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Modem'i param güvende ile satın alan alıcı, modem ona ulaştıktan sonra, onay için verilen 48 Saat'in 47inci saatinde ürünü iade etmeye karar verdi. Sonra 4 gün içinde kargoya vermesi gerekiyordu, 4üncü günün sonunda kargoya verdi. Sonra Yurtiçi Kargo paketi, eve getirmediği halde teslim edilemedi dedi. Ben de kargoya gidip teslim almak durumunda kaldım. Paketi açtım, modemin adaptörü kırık çıktı. Fotoğrafını çekip Sahibinden'e gönderdim. Beni aradılar, bu durumda benim yasal süreç başlatmam gerektiğini söylediler. şu anda adaptör kırık olduğundan modemi de test edemiyorum. 300 liralık modem için binlerce liralık yasal işlem mi başlatacağım? 1 hafta içinde yasal süreç başlattığımı gösteren bir belge sunamazsam, para alıcıya geri dönecek. Ürünüm de hasarlı kalacak. Bu konuda bilgisi olan var mı? Teşekkürler.
 
Hocam maalesef Sahibinden güvenli alışveriş yalanı sadece tüketiciyi koruyor. Satıcının hakları yok sayılıyor. Elinizdeki maldan da oldunuz ve yaptırım yok.
 
Hep söyledim bu konuyu güvenmiyorum geçmiş olsun. Yüz yüze yapın alışverişleri sarı sitenin bu uygulamasına güvenmiyorum.
 
Çok sıkıntılı durum cidden. Alıcı size kasten zarar vermek istemiş gibi duruyor. Bu dava süreci tüketici heyetine giriyor olabilir orası ücretsiz diye biliyorum eğer e-devlet üzerinden açılabilen ücretsiz davaya uyuyorsa oradan açın isterseniz. Alıcı ile bu konuyu konuştunuz mu peki? Ben ürünü gönderdiğimde sağlamdı geri döndüğünde kırıktı vb diye. Ayrıca iade ederken hangi kategoriden iade etmiş?
 
Hocam yapabiliyorsanız sizin de biraz o lavuk gibi kötü karakteri oynamanız lazım. Ürünü aldınız parayı iade etmeyin. O bozduğu için tamir ücreti olarak bende kalacak deyin engelleyin geçin. Dolandırıcıymış kendisi.
Para sitenin havuzunda duruyor alıcı onay verirse hesaba geçiyor.
 
Sizin malınıza kasten zarar vermiş. Bu durumda adamı arayıp eğer ücreti ödemez ise mahkemeye vereceğinizi ve savcı ile görüşüp maddi tazminat davası açabilirsiniz. Avukat olarak yeni mezunlar uygun fiyata avukatlığınızı yapabilirler. Avukatı ise tazminat ile ödemeyi teklif edebilirsiniz. O size zarar verdiyse bence sizde ona aynı muameleyi yapın.
 

Geri
Yukarı