Sessiz egzoz ve kasa fanı onerisi

Merthas92

Kilopat
Katılım
14 Ağustos 2018
Mesajlar
425
Makaleler
1
RAM
8+8
Ekran kartı
6900xt
Anakart
B550 tomahawk
İşlemci
R9-5900x + 360mm sivi sogutucu
Merhaba.
TD500 kasam ile beraber gelen Cooler Master kasa fanlarini degistirme karari almis bulunmaktayim.
Onceligim egzoz fani olmak uzere 1+3 Total'de 4 adet fan ihtiyacım bulunmakta.
Bütçe isine gelirsek. Kasa fanlarina ne kadar ayirmam gerektigini bilmiyorum. Ama onumuz yaz. Ve bilgisayarim şu anki sesiyle kapilar acik yatan ev halkina huzur vermeyecektir.
Bana makul fiyatta tecrube ettiginiz en sessiz kasa fanini tavsiye edebilirseniz sevinirim. Sistem biraz agir. Yuk altinda kasaya yeterli hava akisini saglayabilmeli. Yani sessiz dediysem oyle yaraya ufler mis gibi de calismamali :)
Sistem ozellikleri:
5900X.
6900XT.
360mm sivi sogutucu.

Not: Kontrol ettim ses kasa fanlarindan cikiyor, sivi sogutucudan degil.
 
Makul fiyatta Be Quiet'ın 14Cm'lık fanlarını öneririm. Xigmatek 14cm 1000RPM fanlarım var. 2009 üretim, 2022 üretim kaliteli Corsair 12cm fanlardan daha sessiz ve aynı güçte. 14cm kasan destekliyor. 14cm sessizlik konusunda best.
 
Eğer RGB hastası değil, hem serinlik hem de sessizlik istiyorsan kesinlikle ben de be quiet! markasını öneririm.

Öne 2, üste de 1 adet bundan koyarsın. 120mm olanını baktım ama çok pahalı. Kasanın üstü egzoz olarak 140mm destekliyor yazıyor sitesinde.


PWM oldukları için ana kartına da bağlarsan boştayken tam bir assasin gibi sessiz serinlettiğini söyleyebilirim.
 
Dostlar soyle bir durum var. 14 cm fan destekliyor ama yukarida 360mm Arctic II var. Egsoza 14 cm takmami engelleyebilir. Bir de RGB takintim yok. Aksine kasayi topladiktan sonra ki gun MSI Dragon Center'dan RGB'leri kapattim gozumu aliyor diye.
 
AiO'dan vida deliğine kadar 14cm alan varsa rahatlıkla sığacaktır.
Gelbura sitesi resmi ID-Cooling disbirutörü, kendileri Be Quiet'in fanlarınıda getiriyor Türkiye'ye.
14 Cm'lik Pure wings 2'ler uygun fiyata bulunuyor.
Akasa'nın sessizleştirici silikon fan aparatları var. Fiyatı 50 TL civarı 20 adet var. Onlardan almayı unutma, fanlar silikon kaplı gelse bile etkisi oluyor.
 
ID-Cooling fanlarinin fiyati uygun geldi ama performans ve sessizlik nasıl olur bilemedim. Amazon'da şu an Arctic ve Akasa fanlari var. 12 tasit de yapiyorlar. Ama cok daha pahalilar. Bilemedim.
 
ID-Cooling fanlarinin fiyati uygun geldi ama performans ve sessizlik nasıl olur bilemedim. Amazon'da şu an Arctic ve Akasa fanlari var. 12 tasit de yapiyorlar. Ama cok daha pahalilar. Bilemedim.

2 markayı da önermem. Sessizlik konusunda kötüler, Akasa Viper'lar var ama onlarda Noctua fiyatına. Yani 2 markanın fanları da işinizi görmez diye düşünüyorum.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı