ABD'nin ABD'de yaşanan polis şiddeti videolarını Türkiye haber sitelerinden kaldırtması

Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
827
Makaleler
2
Çözümler
1
Yer
Kastamonu/Tosya
Yaklaşık 1 yıl önce fark ettiğim durum, ilk başlarda Türkiye'de bir haber sitesinden İsrail ile ilgili bir erişim engeli haberi okumuştum, erişim engeli sadece videoya yapılmıştı. Haberde İsrail'İn mahkeme kararı ile videoya erişim engeli getirildiğinden bahsediliyordu. Erişim engeli gelen videoya baktım video "Özel İçerik" olarak gözüküyordu. Yani site mahkeme kararını uygulamak için videoyu özel olarak işaretlemiş, yani kaldırmış.

Sonra ABD'nin polis şiddeti olan haberlere göz gezdirdim, çoğu videolar "Özel İçerik" olarak işaretlenmiş, yani muhtemeldir ki ABD Türkiye büyükelçiliği bu videolara erişim engeli getirtiyor. Aynı şeyi Almanya'da yapmış, bize demokrasi dersi veren ABD ve AB'nin yaptığına bakın. Eğer haberlerde bir video "Özel İçerik" olarak gözüküyorsa bilin ki o videoya büyükelçilikler tarafından yüksek olasılıkla erişim engeli getirilmiştir.

Adsız.png
 
Sosyal medya platformlarında yayılmasını önlemek için, şiddet uygulamadan önce ve uygularken araçtan müzik açan (telif atılsın, yayılmasın diye) polislere sahip milletin büyükelçiliğinden de bu beklenirdi zaten.
 
Halk ayaklanmasın diye yapıyorlar.
Bu yaptıkları sansür bir duyulsun halk daha çok ayaklanır, bu rezaleti tüm Türkiye'ye duyurmazsam ne olayım.

Konuyu İfade Özgürlüğü Derneği'ne ilettim, bakalım ilgilenecekler mi. İlgilenmezlerse hiç şaşırmam, sonuçta AB tarafından fonlanıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı