Lenovo Legion 5 5600X RTX 3060 11.999 TL'ye alınır mı?

Arkadaşlar bilgisayarı eylül de aldım hiç bir sıkıntı yoktu son bir kaç haftadır bilgisayarı açtığım anda fan hızlı bir şekilde yüksek seste çalışmaya başlıyor ve çok rahatsız ediyor hiç bir program çalışmadığı halde böyle oluyor sizin de başınıza böyle bir olay geldi mi acaba çözümü ne olabilir ?
Evet bana da oluyor ama açar açmaz değil, böyle bir süre bekledikten sonra epey yükseliyor. Acaba arkada sürekli çalışan bir program mı var bilemedim.

Ayrıca windows 11 kuran oldu mu?
 
Ben windows 11 kullanıyorum benim laptop da sıkıntı yok dediğiniz gibi ama masaüstü bilgisayarımda 5600x işlemci var ve ara ara işlemci sıcaklığı durduğu yerde artarken kule tipi soğutma fanı çok ses yaparak çalışıyordu görev yöneticisinden kontrol ettiğimde yazıcımı kullandığım zaman yazıcının arkada çalıştırdığı programın kapanmadığını ve işlemciyi %10-15 aralığında çalıştırdığını fark ettim programı kapatınca normale döndü sıcaklık ve ses muhtemel sizde de böyle bir sıkıntı vardır @darkness9 @fenderjazzmaster
 
@fenderjazzmaster Hocam ben alınca makine 4-5 ay kenarda yattı evde değildim geldiğimde ikinci ssd takıp ramleri değiştirip win 10 kurdum ve hemen 11 güncellemesi geldi win 10 da oyun oynamadım desem yeridir...
 
@darkness9 hızlı taramaları nasıl kapatabiliriz bilmiyorum ama ben direkt güvenlik duvarını kapattım ve birşey fark etmedi. Yine arada fanlar hızlanıyor. Bu arada boşta işlemciniz kaç derecede çalışıyor? Benimki 40-45 derece arasında çalışıyor. 50 derecelere geldiğince fan hızlanıyor ve tekrar düşüyor.

Eğer oyun dışında cihazı kullanırken sesi en aza indirmek istiyorsan lenovo vantage den sessiz moda al, bir de görev çubuğundaki pil simgesine sağ tıklayarak windows mobilty center'a gir. Orda pil durumunu güç tasarrufuna çek. Böylece işlemci gücü iyice düşüyor. Sessiz çalışır ama performans alamazsın. Oyun oynayacağın zaman tekrardan yüksek performans ya da dengeli moda getirmeyi unutma.
Arkadaşlar hibrit modta ekranı 60hz'e çekebilen var mı? Hibrit mod kapalıyken nvidia'da yeni çözünürlük oluştur kısmından 60hz'e çekebiliyorum ama hibrit modu açınca tekrar 165 hz oluyor. Bir çözümü var mı bazen pilde kullanmak zorunda kalıyorum ve 165 hz çok güç harcıyor.
 
Son düzenleme:
@darkness9 hızlı taramaları nasıl kapatabiliriz bilmiyorum ama ben direkt güvenlik duvarını kapattım ve bir şey fark etmedi. Yine arada fanlar hızlanıyor. Bu arada boşta işlemciniz kaç derecede çalışıyor? Benimki 40-45 derece arasında çalışıyor. 50 derecelere geldiğince fan hızlanıyor ve tekrar düşüyor.

Eğer oyun dışında cihazı kullanırken sesi en aza indirmek istiyorsan Lenovo vantageden sessiz moda al, bir de görev çubuğundaki pil simgesine sağ tıklayarak Windows mobilty Center'a gir. Orada pil durumunu güç tasarrufuna çek. Böylece işlemci gücü iyice düşüyor. Sessiz çalışır ama performans alamazsın. Oyun oynayacağın zaman tekrardan yüksek performans ya da dengeli moda getirmeyi unutma.
Arkadaşlar hibrit modda ekranı 60Hz'e çekebilen var mı? Hibrit mod kapalıyken NVIDIA'da yeni çözünürlük oluştur kısmından 60Hz'e çekebiliyorum ama hibrit modu açınca tekrar 165 Hz oluyor. Bir çözümü var mı bazen pilde kullanmak zorunda kalıyorum ve 165 Hz çok güç harcıyor.

Windows ekran ayarlarından çekebilirsiniz.
 

Geri
Yukarı