Apartman araba garajı kapısı bozulduysa parasını kim öder?

  • Konuyu başlatan Rewk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 5B

Rewk

Decapat
Katılım
10 Aralık 2021
Mesajlar
173
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
27 daireli bir binada oturuyorum araba garajı kapısı yılda bir kez kesin bozulur bu yıl masraf yaklaşık 7 bin lira tuttu.

Kışın 7-8 araba kullanıyor yazın ise elektrikli motor ve bisikletleri sayınca 22 daire kullanıyor ama şu anda kış mevsimi olduğu için bu 7.000 lirayı arabası olanlar kendi arasında ödesin diyorlar.

Ben de bunu kabul etmeyeceğini belirttim, gerekirse mahkemeye verirlerse versinler diyorum. Yönetici de apartmandan birine söylemiş eğer herkes öyle düşünüyorsa biz aradan çıkalım 7 kişi kendi dersin parayı toplayıp yaptırsın demiş Hiç kullanmayalım 5 kişi hariç kapının en son bozulduğundan yapıldığından sonra bugüne kadar kullanan herkesin yani bu 22 kişinin bu 7.000 lirayı ortak ödemesi gerektiğini söylüyorum, haksız mıyım?

Aslında geçen sene bozulduğunda yine ödemem diyenler olmuştu bu daire başı düşen fiyat çok cüzi bir miktar olduğu için bina yönetimi garaj ortak alan ve demirbaş olduğunu ortak kullanım alanı olduğunu ödemeyenleri mahkemeye verip mahkeme parası ile birlikte tahsil edeceğini söyleyince zaten de fiyatı az diye herkes ödedi ama şimdi daire başı 240 lira düşüyor benim dedim o 5 kişi çıkarınca 300 lira oluyor ama 7 kişi ödesin deyince bana 1000 lira düşüyor.
Geçen sene de aynı sorun olduğunda yanlış hatırlamıyorsam apartman karar defterine kapı konusunda bir daha para toplama sorunu çıkarsa apartman garajı kapatılacak duvar çekilecek diye karar yazılmıştı.

Böyle bir durumda zaten apartmanın en az 15 kişisi ödemem diyor yani yazın bisiklet koyan motor koyanlarda ödemem diyor çünkü şimdi kış olduğu için onların gözüne arabalar batıyor ama bir mahkeme durum olduğunda hakim ne karar verir?
Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim Bir de bir apartman kanuna baktım garajlar ortak alan olarak geçiyor.
 
Ödemek zorundalar. İyi kullanmayanlar ödemesin. Zemin katta oturan asansörü kullanmıyorum desin o zaman onun ödemesini de düşün. Ben kendi kapımı temizlerim desin temizlik masrafını da düşün. Arkadaşın dediği gibi çatı akıyorsa üst kattaki ödesin. Öyle saçma şey mi olur?

Hani örnek olarak vermek ne kadar doğrudur bilemem zorlama da olacak gibi ama atıyorum apartman sakinlerinden birinin başına bir şey geldi ve evden yürüyerek çıkamayacak halde. Gelen ambulanstaki sağlık personeline kapı açılmıyor gelin araca kadar sırtınızda taşıyın mı diyecekler. Mantıklı herhangi bir tarafı yok. Toplu halde hep birlikte yaşadığınız bir yer, ve oranın imkanları hepinizin cebinizden karşılanıyor. Ekonomik koşulları bahane etmeleri de gayet lüzumsuz. Adam başı 300₺ olan masraf ödeyenlerin sırtına 1000₺ olarak çökecek. Hani adalet? Satsınlar müstakil eve geçsinler bu şekilde düşünen arkadaşlar apartmanda hep birlikte yaşayamıyorlarsa.

İşin kağıt üzerindeki tarafı da ancak çoğunluk sağlanabiliyorsa mümkün diye biliyorum. Aksi takdirde aralarında laf anlatılabilecek olanı varsa kendi tarafınıza çekip ikna etmeye çalışmaktan başka yolunuz yok. Kolaylık ve sabır diliyorum.
 
Apartmandaki şahısların düşünce yapısı o kadar eskimişki toprağa gömsen 2 güne kalmadan fosil yakıta döner. Mahkeme muhtemelen tüm dairelerin ortak ödemesi yönünde karar verir. Hocam uzak durun bu eski kafalılardan!
 
Herkes ödemek zorunda o mantıkla giriş katta dairesi olan adamın asansör masrafını ödememesi lazım, yok öyle şey her şey seve seve ödeyecek, ödemek istemeyen gitsin müstakil daire tutsun, toplu konutlarda yaşıyorsa seve seve ödeyecek.
 
Cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum, herkes aynıj fikirde, eğer iş mahkemeye kalırsa ödemem, ben yine de iyilik olsun diye hiç kullanmayan 5_6 kişi hariç gerisi ödesin dedim ama yazın kullanan da ödemem deyince öyle kalsın, yapılmasın dedim.
Bu garaj ve merkezi doğalgaz hep sorun oluyor, 26 kişi bireyselje geçelim dedik 1 tanesi istemedi diye ona da geçemedik şimdi de fatura yüksek geliyor, yönetici tehditle topluyor.
 
Cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum, herkes aynıj fikirde, eğer iş mahkemeye kalırsa ödemem, ben yine de iyilik olsun diye hiç kullanmayan 5_6 kişi hariç gerisi ödesin dedim ama yazın kullanan da ödemem deyince öyle kalsın, yapılmasın dedim.
Bu garaj ve merkezi doğalgaz hep sorun oluyor, 26 kişi bireyselje geçelim dedik 1 tanesi istemedi diye ona da geçemedik şimdi de fatura yüksek geliyor, yönetici tehditle topluyor.
Mahkemelik bir durum yok hocam. Yoruma kapalı bu durum kanun bu konuda net. Masrafları herkes öder.
 

Geri
Yukarı