Samsung Galaxy A8 İnceleme

Teknik Özellikler:
  • 2 Gb ram
  • 32 Gb Rom (128 gb sd kart destekliyor)
  • Arka Kamera 16 Mp
  • Ön kamera 5Mp
  • 5.7 inç Full Hd Amoled ekran
  • Mali-T628 Grafik birimi
  • 8 çekirdekli Exynos 5430 İşlemcisi bulunuyor. (Türkiyede'ki modelde exynos ve mali var bi modelinde de snapdragon ve adreno var)
  • Parmak izi okuyucu var, nfc yok (ki pek kullanan da yok)

Antutu Puanı:

Screenshot_2015-09-19-09-59-24.png


Screenshot_2015-09-21-11-54-52.png


Xiaomi ml4'ün altında Galaxy S5 var :)

Geek Bench puanı:

Screenshot_2015-09-21-12-11-12.png


Günlük kullanım ve Tasarım:

Teknik detaylar ve testlerden de bakınca da görülebileceği gibi geçen senenin Amiral gemilerini rahatlıkla geçiyor. Çok oyun oynamazsam da popüler oyunlarda hiçbir sıkıntısı yok. Kameraları çok iyi özellikle ön kamerası s6 ile aynı ve mükemmel ve çok hızlı çekiyor.

Telefonda Smart manager adlı bir uygulama var bu uygulama ile başka yazılımlar ile yaptığımız ram temizleme rom temizleme vb işler yapılıyor. Tek elle kullanmak zoro lduğu için tek elle kullanma, güç tasaruf modu vb yer alıyor. Bunlar ufak şeyler gibi dursada gerçekten işe yarıyorlar.

Tasarım:

Tasarıma denecek pek de birşey yok metal ve bu kadar incelik zaten mükemmel duruyor :) Ses açma-kapama ve güç tuşlarıda çok çıkıntılı değil ama az çıkıntılı da değil tam stabil yerleştirilmiş. Telefon çok ince olduğu için elime oturur mu diye ilk başta bi korkmadım değil ama alınca gördüm ki kenarlarındaki kıvırımlar ve tasarımda ki bir kaç ayrntı ile ele çok rahat oturuyor.

İster Çift Sim İster Hafıza kartı:

Buraya nasıl başlık atacağımı bulamadım ama en sevdiğim özelliklerinden biride bu telefonun kapağı çıkmadığından yanındaki 2 v-yuvanın 1. Cisine 1. sim'i takıp 2. yuvaya ister 2.sim ister hafıza kartı takabiliyoruz.

Batarya:

En enmli noktalardan biride burası böyle ince bi cihazın içinde tam 3050 mah'lık bir pil varki 1.5 günü çok rahat görüyor telefonu çok kullanmazsanız 2 günü dolduruyor. Bu konuda gerçekten başarılı bir telefon.

Malesef resimler sosyale sığmadı sıkıştırınca da çok bozulma oluyordu :/ Resim ekleyemedim bu nedenle ama kamerasının gayet iyi olduğunu ön kameranın zaten bir amiral gemi ile aynı olduğundan çok da bahsetmeye gerek yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Fena inceleme olmamış teşekkürler. Arkadaşımda A7 modeli vardı, onu inceleme fırsatı bulmuştum A serisi gayet güzel kullanışlı bence.
 
Bu arada birisi sormadan bir şey söylemek istiyorum antutu da sıralama ve normal puan farklı çünkü normal puanı telefonu yeni aldığımda yaptım ve arkada bir sürü uygulama vardı daha sonra sıralama ekranının fotoğrafını çekmek için yeniden yaptım arkada birşey çalışmadığından daha yüksek çıktı .
 
Hocam fotoğraf çekim örneklerini farklı bir siteye yükleyip link verebilirseniz alacaklar için fikir verebilir. Ama yinede güzel inceleme için teşekkürler.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı