RX 6500XT 3800 TL!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Fırsatçılar ve miningciler yurt dışında yok mu? Yurt dışında 200 dolarlık ürün 3-4K'ye gelsin.
Dostum biz bu ülke hakkında konuşuyoruz yurt dışında da fiyatlar yüksek ayrıca. Ama adamların parası değerli olduğu için önemsemiyorlar. Senin hem paran değersiz, hem de fırsatçılar ve miningciler üstüne çöktüğü için altından kalkması güç bir sorun ile karşılaşıyorsun.
 
Hayır maalesef, LHR etkili olsaydı fiyatlar çok daha önceden düşerdi. ETH hâlâ yüksek, mining hâlâ devam ediyor. Şu an piyasanın bir miktar iyileşme sebebinin savaş kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Rusya'ya gitmeyen GPU'lar diğer ülkelere dağıtıldı ve GPU bolluğu oldu.

Mining belası biter mi peki bir gün? Artan enerji fiyatları vs. Küresel enerji krizi gibi sorunlar olursa
 
4 GB ekran kartıyla da aşırı mining yapılmaz di mi? RX 580 8 GB olsa anlarım da.
Yaptığım yorumların hiçbirinde mining kartı diye bir şey belirtmedim. Bu kartın pahalı olmasının tek nrdeni fırsatçılar zaten.

Anlatamıyorum galiba tekrardan belirteyim. Bu kartın çıkış fiyatı 199$, yani şu anki kurla 14.71 ile çarpınca 2950 ₺ civarı bir fiyatı oluyor, son verilere göre AMD ve NVIDIA tarafında %25'lik bir fazlalık var MSRP'ye göre, bir de bunun üzerine kar payı ekleyince işte 4000 ₺ ortaya çıkıyor, hadi GTX 1650'nin 4000₺ olmasını NVIDIA olmasından dolayı fırsatçılık yapmalarından anlarım ama dolar yokmuş gibi bahane ederseniz hayalden başka bir şey olmaz bu. Bu kurla RX 6500 XT'nin 3000 liranın altında olmasını beklemeyin, dolar 15 ₺ iken.

4 GB ekran kartıyla da aşırı mining yapılmaz di mi? RX 580 8 GB olsa anlarım da.
Dolar şu an 10 TL olsun, piyasada 1 gram oynama olmayacak. Bunun en güzel örneğini doların 18'den 13'e düştüğünde fiyatlarda hiçbir oynamanın olmaması ile de verebilirim.
 
Yaptığım yorumların hiçbirinde mining kartı diye bir şey belirtmedim. Bu kartın pahalı olmasının tek nrdeni fırsatçılar zaten.


Dolar şu an 10 TL olsun, piyasada 1 gram oynama olmayacak. Bunun en güzel örneğini doların 18'den 13'e düştüğünde fiyatlarda hiçbir oynamanın olması yeterince kanıtladı.
Buna katılıyorum elbette ama piyasanın dinamikliği zor bir şey, aradan çok uzun süre geçmesi lazım fiyatların değişmesi için, biliyorum bizim ülkemizde zor böyle şeyler ama böyle olacak nihayetinde. Kur belli fiyat belli burada pahalı olursa gider Newegg'den Amazon'dan alır ya da yurt dışından getirir ekran kartını.
 
Yaptığım yorumların hiçbirinde mining kartı diye bir şey belirtmedim. Bu kartın pahalı olmasının tek nrdeni fırsatçılar zaten.


Dolar şu an 10 TL olsun, piyasada 1 gram oynama olmayacak. Bunun en güzel örneğini doların 18'den 13'e düştüğünde fiyatlarda hiçbir oynamanın olması ile de verebilirim.

Yapılacak tek şey 4000-5000 serisi çıkartınca Nvidia 3000 serisi almak o halde. Bir tık daha düşer. İkinci elde kutulu sıfır malzemeleri alacağız anca hocam. Başka bir yol kalmıyor. Keşke devletler bir yasak koysa yaptırım uygulasa. Bu mining olayından en başından beri nefret ettim gerçekten. Kim keşfetti acaba bu GPUların miningte iyi olduğunu. Mining bitse şuan 3060 alabilecek bir insan 3080 bile alır zannımca.
 
Hâlâ pahalı olduğunu düşünüyorum. Sonuçta genel geçer bir GPU değil, PCI-E 3.0 bir sisteme takacak olan birisi için GTX 1050 Ti - RX 570 alıyormuş gibi bir şey oluyor çünkü.
Hocam o kadar da gömülecek bir kart değil pcı 3.0'da kullansanız bile gtx 1650'den daha iyi performans veriyor. Hele ki şuanda GTX 1050Ti'ın bile 3500 tl olduğu bir piyasada bu fiyat bedava.
 
Dolar yüzünden maalesef yapılacak bir şey yok, 5 lira olsa dolar belki 2000 liranın altında olurdu.
Dolarla alakası bile yok, kartın direkt kendisi kötü. 2000-2500 liraya alacağın bir eski nesil kartlar bundan çok daha iyi performans veriyor. Dediğin gibi dolar 5 olsaydı o ikinci eller de 1000 olacaktı, yine bu kart makul olmayacaktı.
@Klosie 2000-2250'ye çok rahat bulunuyor 1050 Ti. Hadi bilemedin senin için 2500. Dediğin fiyatta 1060'lar var.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı