Nescafe bağımlılık yapar mı?

Mert Mısırlı

Hectopat
Katılım
27 Mart 2014
Mesajlar
855
Makaleler
5
Yer
Kocaeli, Turkey
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Evet arkadaşlar. Nescafe gerçekten bağımlılık yapıyor mu? 2 günde 1 içiyorum ve canım her gün istiyor.
Bence bağımlılık yapıyor. Sizler bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum
 
Nescafe demeyelim de kahve diyelim. Kafein bağımlılık yapar mı ? Şöyle söyleyebiliriz: filtre kahve içiyorsan eğer sağlam kafein alıyorsun demektir. Bu oran kuru kahvede daha az, nescafe benzeri karışık kahve türevlerinde ise en azdır. Kafeinin bağımlılık yapan ana unsuru "uyarıcı" olmasıdır. Yani bir haz özelliği yoktur. Bu bakımdan tam olarak bağımlılık yapar diyemeyiz. Fakat kahvenin uyarıcı etkisinden yararlanarak ayık kalan bir insan ister istemez daha fazla kafeine zamanla ihtiyaç duyacaktır.
 
Kafein enerji gibi diyebiliriz. Ne de olsa insanının uyumasına engel oluyor. Eğer inşaat gibi işlerde çalışırken plan yaparken kafein size çok yardım edicektir. Akşama kadar matematik hesabı plan derken. Enerjiniz bitecektir. Ve kafein enerjinisi yenilecektir. (Kendi tahminim ne kadar doğru bilmem)
 
Nescafe içmem şahsen çünkü birde ona bayağı şeker döküyorum. Ama TÜRK kahvesini her gün içemesemde haftada 3-4 kez içerim. :)
Bağımlı oluyorum galiba :D
 
Nescafe değil de içindeki şeker yüzünden bir zamanlar bağımlıydım. Şeker ihtiyacımı nescafe den gideriyordum. Taki filtre kahveye geçene dek. Şeker ihtiyacımı başka şeyler ile giderdikten sonra nescafe aramamaya başladım ve filtre kahveye döndüm.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı