Ryzen 7 3700X 95 derece oluyor

Erkut Özgür

Decapat
Katılım
3 Haziran 2020
Mesajlar
70
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Geçtiğimiz aylarda işlemcim çok fazla ısınmaya başladı. 2 hafta önce işlemci bir anda 95 dereceye çıktı, 1-2 saat boyunca fark etmeden kullandım. Ben de o hafta Arctic MX4 alıp termal macunu değiştirdim. Sıcaklıklar boşta 35 yük altında 60 derece civarına kadar indi. Bir hafta sonra sıcaklıklar tekrar artmaya başladı. Şu an BIOS'ta 48 derece, Windows açıkken 65, Cinebench R23'te 95 derece civarına çıkıyor. İşlemcimde overclock yok, voltaj düşürmeye denedim ama neredeyse hiç fark olmadı.

Sıvı soğutma olarak SilverStone PF360 kullanıyorum, kasanın ön kısmına takılı ve boruları yukarıda kalacak şekilde duruyor. Pompa ve fanlar %100 devirde olmasına rağmen bu sıcaklıklara ulaşıyor. Kasam Cooler Master MB511, 3 tane egzoz fanla kullanıyorum. Onlar da %100 devirde çalışıyor. Anakartım MSI X570-A Pro.
 
Silverstone PF serisi vakası gibi duruyor. Soğutucu arızalı muhtemelen. Termal macun sürmeden taksan yine o sıcaklıklara çıkmaz PF360 ile.
 
PBO açıksa kapatıp deneyin.

@UluErdem25 Sorun nedir? Olumsuz ifade bırakıp açıklamasını yapmamak hoş değil. Bilgi, paylaştıkça bilgi niteliğini korur.

Hocam 360mm sıvı soğutma kullanıcısına CPB kapatmayı önermeniz absürt geldi sadece. Hoş değil kısmına kısmen katılmıyorum, yanıtı beğenmedim ancak aklıma çözüm namına bir şey gelmedi.

Şimdi denedim hocam, Cinebench R23'te 80 dereceye kadar indi. PBO ve CPB kapalıyken performans kaybı yaşamaz mıyım?

Yaşarsınız hocam. Ancak şu an işinizi görüyorsa öyle kullanmanız daha iyi olur.
 
Bir buçuk sene boyunca, overclock yaptığım halde, yükte 60 dereceyi geçmeden kullandım bu soğutmayı.
Amazon'un garanti süresi ne kadar tam bilmiyorum ama Ekim 2020'de satın almışım soğutmayı. Garantisi hala devam ediyorsa garantiye yollamalı mıyım sizce?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı