Hearts of Iron 4 muharebe baloncuğunun matematiği nedir?

Hoinchuhayn

Decapat
Katılım
3 Nisan 2022
Mesajlar
446
Merhaba. Savaş esnasında yeşil, sarı veya kırmızı olup savaşın gidişatını gösteren bir baloncuk oluyor biliyorsunuz. Baloncuk 100 üzerinden sayı veriyor 100'e yakınsa kazanıyorsunuz 0'a yakın kaybediyorsunuz. Bu baloncuk belli bir formüle göre mi çalışıyor? Matematiksel bir formülü var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekipman, personel sayısı, komutan, hava şartları. Gene doğru hatırlıyorsam askerlerin Pocket yani Abluka yerse moralleri düşüyor ve kazanma şansınız kırılıyor.
 
Aslında 10'larca faktörün etkisi var. Hepsini şu an aklımdan sayamam ama baloncuğa basıp etkileyen değerleri görebiliyorsunuz. Birliklerinizin organizasyonu olsun combat width'i olsun savaşa giren generalin özellikleri olsun savaş yapılan bölge özellikleri(dağlık, düzlük vb.) olsun lojistik hatları ve attrition olsun hava sartları olsun ve en önemlisi de hava üstünlüğü ve uçaklarınızın(cas) yere vurduğu hasar olsun türlu türlu etkenler var. Hangi taraf en iyi değerlere yakın bi değere sahipse o taraf yeşiller.
 
Aslında 10'larca faktörün etkisi var. Hepsini şu an aklımdan sayamam ama baloncuğa basıp etkileyen değerleri görebiliyorsunuz. Birliklerinizin organizasyonu olsun combat Width'i olsun savaşa giren generalin özellikleri olsun savaş yapılan bölge özellikleri(dağlık, düzlük vb.) Olsun lojistik hatları ve attrition olsun hava sartları olsun ve en önemlisi de hava üstünlüğü ve uçaklarınızın(cas) yere vurduğu hasar olsun türlu türlu etkenler var. Hangi taraf en iyi değerlere yakın bir değere sahipse o taraf yeşiller.

Yapımcılar bu faktörleri hangi denklem altında hesaplıyorlar biliyor musunuz? Bu tarz oyunlarda genellikle değerler belli denklemlerle hesaplanıp oyuna yansıtılır.
 
Daha detaylı anlatımlar için youtube üzerinde güzel rehberler var. Maxmarine ve sismanlartv burada önde gelen isimlerdir.
 
Ekipman, personel sayısı, komutan, hava şartları. Gene doğru hatırlıyorsam askerlerin pocket yani abluka yerse moralleri düşüyor ve kazanma şansınız kırılıyor.

Bu faktörleri hangi denklemlerle oyuna aktarıyorlar. Oyun motoru kodlarına ulaşabilirsek hangi formülü kullandıklarını anlayabiliriz aslında.
 
Yapımcılar bu faktörleri hangi denklem altında hesaplıyorlar biliyor musunuz? Bu tarz oyunlarda genellikle değerler belli denklemlerle hesaplanıp oyuna yansıtılır.
Bu bileşenlerin olusturduğu denklemi bilmiyorum daha önce de hiç karsilasmadim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı