M52 vs A33

boriano

Decapat
Katılım
19 Mart 2021
Mesajlar
21
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Telefonu annem kullanacak. Kendisi telefonu fotoğraf çekmek ve görüşme yapmak için kullanıyor. M52 SD 778g işlemcisi sayesinde daha uzun ömürlü olabilir diye düşünüyordum ama A33'ün yazılım desteği alması ve kamera sensörü kafamı karıştırdı. A33'ün Exynos işlemcili olduğunu biliyorum ama daha güncel bir cihaz. 3-4 sene kullanmak için hangisini almak daha mantıklı?
 
M52 her konuda daha iyi telefon karşılaştırmak bile boş.

Neye göre kime göre? M52'de A33'ten farklı olarak Snapdragon işlemci var başka da aman amanlık bir artısı yok. Eksilerine gelirsek OIS yok, yazılım güncelleme garantisi yok, A33'e göre kamerası vasat kalıyor, M serisinin genel olarak malzeme kalitesi zaten ortada. Ben kimseye demiyorum ki, "A33 -her konuda- daha iyi karşılaştırmaya bile gerek yok". Ama bazı şeyleri de bilmiyorsak emin emin konuşmayalım, bilmiyorum diyebilelim bence. Arkadaşın sorusuna gelince de kamera olarak A33 daha iyi, daha güncel bir cihaz 4 yıl Android ve 5 yıl güvenlik güncellemesi alacak. Samsung bunu garanti etti. Malzeme kalitesi zaten A serisinin çok daha iyi. Exynos işlemci de kötü değil, Snapdragon'lu A52 ile karşılaştırmalarına bakmıştım mesela, yarım saniye daha geç açıyor uygulamaları en fazla o kadar.
 
Neye göre kime göre? M52'de A33'ten farklı olarak Snapdragon işlemci var başka da aman amanlık bir artısı yok. Eksilerine gelirsek OIS yok, yazılım güncelleme garantisi yok, A33'e göre kamerası vasat kalıyor, m serisinin genel olarak malzeme kalitesi zaten ortada. Ben kimseye demiyorum ki, "A33 -her konuda- daha iyi karşılaştırmaya bile gerek yok". Ama bazı şeyleri de bilmiyorsak emin emin konuşmayalım, bilmiyorum diyebilelim bence. Arkadaşın sorusuna gelince de kamera olarak A33 daha iyi, daha güncel bir cihaz 4 yıl Android ve 5 yıl güvenlik güncellemesi alacak. Samsung bunu garanti etti. Malzeme kalitesi zaten a serisinin çok daha iyi. Exynos işlemci de kötü değil, Snapdragon'lu A52 ile karşılaştırmalarına bakmıştım mesela, yarım saniye daha geç açıyor uygulamaları en fazla o kadar.

Kamera vasat diyorsun neye göre vasat iki telefonu da eline aldın mı M52'nin MP daha iyi gelmiş 2 - 3 tane video izleyip laf atıyorsun önce telefonları bir eline al güzel kardeşim.
 
yazılım güncelleme garantisi yok
M52 modelinin de 3 yıl güncelleme desteği var A33 daha fazla güncelleme alacak.

A33'e göre kamerası vasat kalıyor, M serisinin genel olarak malzeme kalitesi zaten ortada.
Kamerasının sensörü IMX582 diye geçiyor. IMX582, M52 modelinde kullanılan sensörden iyi değil. Bu nedenle kamerası daha vasat terimi doğru değil. OIS kamera performansını iyileştiren bir donanım.
 
Kamera vasat diyorsun neye göre vasat iki telefonu da eline aldın mı M52'nin MP daha iyi gelmiş 2 - 3 tane video izleyip laf atıyorsun önce telefonları bir eline al güzel kardeşim.
Kameranın neye göre vasat olduğunu söyledim zaten dostum. A33'e göre. Yoksa M52'nin kamerası vasat demedim, A33'e göre konuşuyorum. OIS olmaması büyük bir eksiklik zaten. Ayrıca 2-3 video falan da izlemedim bizzat A33'ü kendim kullanıyorum ve evde A52 de var. Kamerasını test ettik ve neredeyse başa baş olduğunu ama A33'ün bir tık daha iyi olduğunu gördük. Bunu da standartını anlasın arkadaş diye söylüyorum, A52'nin çok fazla testi var diye 1 yıllık olduğu için. M52'yi de denedim mağazada, M serisinin malzeme kalitesinin Samsung standartlarında olmadığını zaten herkes biliyor. Ben M52 kötülemiyorum burada, sadece eksilerini de söylüyorum. Artısı yok mu elbette var. SD işlemci ile %5-10 daha iyi batarya performansı alınır belki. Ama o zaman da OIS'ten, yazılım desteğinden feragat edersin. Tamamen tercih meselesi yani.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı