T.C. Kimlik numarası üzerinden işlem yapılabilir mi?

Merak etmeyin eskisi gibi bir parmak, imza veya T.C. İle başınızı derde sokamazlar artık daha detaylı bu konular.
Ama gene de hiçbir şey olmuyor diye isminiz gibi etrafa dağıtmayın, sadece bir şey olmaz diyorum.

Kral bundan sonra T.C mi anama babama vermem zaten. Daha önce bu kadar endişelendiğimi hatırlamıyorum. Bu kadar endişeleneceğimi bilsem yürüyerek giderdim. Daha fazla teselliye ihtiyacım var. 😕
 
Beyler bugün metrodan geçerken kent kartım hes kodu sorgulamadı. Güvenlik görevlisinden yardım istedim. İnternet üzerinden yapabileceğimi söyledi, adım adım gösterdi. Olmadı bir de onun telefonundan yaptık yine olmadı. Adama T.C. Kimlik numaramı verdim. Tekrar kartı bastım bu sefer geçtim. Ama adama T.C. Kimlik numaramı verdiğim için biraz endişeliyim. 18 yaşından küçüğüm adıma herhangi bir şey açabilir mi? Seri numaramı vermedim sadece T.C. Kimlik numaramı ve tel verdim. Konuyu yanlış seçmiş olabilirim kusura bakmayın. Adıma herhangi bir şirket vs. açabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim.( Doğum tarihimi de aldı )
Hocam Zula altını alırlar demişler. Zula altını değil her an Zula'nın sahibi bile olabilirsiniz.
 
Bir şey olmayacaktır merak etmeyin. O numaranın artık eskisi gibi yetkinliği yok, birçok işlemde, özellikle işlemin önemi arttıkça bir takım farklı doğrulamalar isteyerek ilerliyor süreçler.
 
Ya TC kimlik numarası senin adın soyadının yerine geçen 11 rakamdan oluşan bir kombinasyon. Annenin kızlık soyadını söyleme yeterli.

Eskiden kimliğin fotoğrafını değiştirme imkanın vardı. O yüzden kimliğini, TC kimlik numaranı verme diye tembih edilirdi herkese. Şimdi gerek yok parmak izi alınıyor her işlemden önce.
 
Son düzenleme:
Merhaba. Benim ve annemin babamın T.C.'si birinin elinde. Bir şey yapılabilir mi?
e-Devlet'te birkac ayar vardi galiba, tam hatirlamiyorum. Onlar kapaliysa yapamaz.
Su olacakti. Bunu kapatin, pek bir sey yapamaz diye dusunuyorum.
 
e-Devlet'te birkac ayar vardi galiba, tam hatirlamiyorum. Onlar kapaliysa yapamaz.
Su olacakti. Bunu kapatin, pek bir sey yapamaz diye dusunuyorum.
başka birşey yapamaz demi
 

Yeni konular

Geri
Yukarı