60.000 TL OLED monitör önerisi

Peki hocam bir sorudaha HDMI 2.1 ile bağlarsam maksimumum kaç Hz desteği alacağım 4K da, lakin maksimum 120 Hz desteği alacaksam 240 Hz olan monitöre yönelmemin bir anlamı kalmıyor @bluerr hocamın dediği gibi beklentim dışına çıkıyor. O zaman direk 321up modeline yönelebilirim.

Hangi arayuzu kullanirsan kullan DSC ile calisacak. 165 Hz icinde 240 Hz icin de.

@Novelist @bluerr arkadaşlar benim bu ayar işinde kafam çok karıştı. Ben bi tane ayar yapayım sürekli onu kullanayım istiyorum. En fazla bir iki değişiklik yapayım. Mesela HDR açık mı kalmalı hep? Picture moduna neyi seçmeliyim? @Novelist sizin verdiğiniz ayarları yapabilmek için HDR kapalı olmalı sanırım. @bluerr Sizin rehberiniz çok kapsamlı benim o cendereden çıkma şansım yok. Bu arada firmware yükledim ama windows uyumluluk şeysi çıktı düzgün yüklenmemiş olabilir diye. Ayarlarda HDR Peak 1000 seçtiğimde ekran diğer modlarda olduğundan daha uzun sürede kapanıp açılıyor sonra kendine geliyor ama Peak 1000 uygulanmıyor gibi bir değişiklik göremedim.

@Novelist @bluerr arkadaşlar benim bu ayar işinde kafam çok karıştı. Ben bi tane ayar yapayım sürekli onu kullanayım istiyorum. En fazla bir iki değişiklik yapayım. Mesela HDR açık mı kalmalı hep? Picture moduna neyi seçmeliyim? @Novelist sizin verdiğiniz ayarları yapabilmek için HDR kapalı olmalı sanırım. @bluerr Sizin rehberiniz çok kapsamlı benim o cendereden çıkma şansım yok. Bu arada firmware yükledim ama windows uyumluluk şeysi çıktı düzgün yüklenmemiş olabilir diye. Ayarlarda HDR Peak 1000 seçtiğimde ekran diğer modlarda olduğundan daha uzun sürede kapanıp açılıyor sonra kendine geliyor ama Peak 1000 uygulanmıyor gibi bir değişiklik göremedim.
Zor değil sadece okusan anlarsın. Uzun olması onu zor yapmıyor, yöntemler kısa ve basit.

@Novelist @bluerr arkadaşlar benim bu ayar işinde kafam çok karıştı. Ben bir tane ayar yapayım sürekli onu kullanayım istiyorum. En fazla bir iki değişiklik yapayım. Mesela HDR açık mı kalmalı hep? Picture moduna neyi seçmeliyim? @Novelist sizin verdiğiniz ayarları yapabilmek için HDR kapalı olmalı sanırım. @bluerr sizin rehberiniz çok kapsamlı benim o cendereden çıkma şansım yok. Bu arada Firmware yükledim ama Windows uyumluluk şeysi çıktı düzgün yüklenmemiş olabilir diye. Ayarlarda HDR peak 1000 seçtiğimde ekran diğer modlarda olduğundan daha uzun sürede kapanıp açılıyor sonra kendine geliyor ama peak 1000 uygulanmıyor gibi bir değişiklik göremedim.

Sen native de benim onerdigim ayarlari yapip kullan. HDR ayarlarini da ayrica yapip oyunlarda ikisini dener begendigini kullanirsin. Bizim monitorun guzel tarafi normal modda da 1000 nit e cikabilmesi. Ben HDR kullanmayi biraktim yaptığım ayarlardan sonra.

Evet, ama mod vs kurman lazım rehberde anlatılıyor.
Sen native de benim onerdigim ayarlari yapip kullan. HDR ayarlarini da ayrica yapip oyunlarda ikisini dener begendigini kullanirsin. Bizim monitorun guzel tarafi normal modda da 1000 nit e cikabilmesi. Ben HDR kullanmayi biraktim yaptığım ayarlardan sonra.
SDR ayarlarını @Novelist dediğin gibi yaptım. Sadece gamma ayarını 2.2'de bırakırım sanırım benim ortam çok karanlık değil. Normal kullanımda daha düşük parlaklıkta, HDR olmayan içerikleri izlerken vs yükselterek kullanırım. HDR ayarlarını da @bluerr'in rehberine göre (içinden çıkabilirsem :D) ayarlar duruma göre win+alt+b (güzel bilgiydi rehberden öğrendim @bluerr teşekkürler) ile geçiş yaparım artık. Masaüstünde tek simge bırakmadım, TranslucentTB kurdum, arkaplanı komple siyah yaptım monitör kapalı gibi oluyor bilgisayar kullanıyormuş gibi hissedemedim. Çoğunluğu siyah olan oled wallpaper'lardan slayt gösterisi yaptım aralıklarla dönüyor. Gerçi buna çok gerek yoktu ben kullanmadığım zamanlarda ekranı kapatıyorum zaten ama olsun. Başka dikkat edilmesi gereken gözden kaçan bir şey var mıdır?

SDR ayarlarını @Novelist dediğin gibi yaptım. Sadece gamma ayarını 2.2'de bırakırım sanırım benim ortam çok karanlık değil. Normal kullanımda daha düşük parlaklıkta, HDR olmayan içerikleri izlerken vs yükselterek kullanırım. HDR ayarlarını da @bluerr'in rehberine göre (içinden çıkabilirsem :D) ayarlar duruma göre win+alt+b (güzel bilgiydi rehberden öğrendim @bluerr teşekkürler) ile geçiş yaparım artık. Masaüstünde tek simge bırakmadım, TranslucentTB kurdum, arkaplanı komple siyah yaptım monitör kapalı gibi oluyor bilgisayar kullanıyormuş gibi hissedemedim. Çoğunluğu siyah olan oled wallpaper'lardan slayt gösterisi yaptım aralıklarla dönüyor. Gerçi buna çok gerek yoktu ben kullanmadığım zamanlarda ekranı kapatıyorum zaten ama olsun. Başka dikkat edilmesi gereken gözden kaçan bir şey var mıdır?
@bluerr bizim pc'lere uzaktan bağlanıp halletse keşke. biz biraz zor çıkarız o işin içinden :D

@bluerr bizim pc'lere uzaktan bağlanıp halletse keşke. biz biraz zor çıkarız o işin içinden :D
Mod işi falan biraz kafa karıştırıcı oraya kadar bir sorun yok aslında.

Ama mesela şunu anlayamadım hala. HDR açtık diyelim. Kalibrasyonu yaptık. Oyunda HDR desteği var. Ama HDR açınca monitörde bir Picture Mode seçili olmak zorunda oluyor. Stok HDR iyi değil deniyor, e o zaman neyi seçeceğiz? HDR Gaming, Vivid, Peak 1000 gibi modlar var. Çoğu modun içinde de ek ayarları var. Buralarda bir ayar yapmak gerekiyor mu? Gerekiyorsa bu ayarlar ne olmalı hiçbir fikrim yok. Bu ayarlarla iyi bir görüntü elde edilemiyorsa mod aşamasına geçilir diye tahmin ediyorum ama bu aradaki kısımda bir öneri göremedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı