Windows 7 Aero Donanım Kullanımını Arttırır Mı?

  • Konuyu başlatan Cihat
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 5B
C

Cihat

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar. Windows 7 için Aero ekran kartına veya herhangi bir donanıma fazladan yük bindirir mi? Aero açıkken oyunlarda performans düşüşü veya ekran kartının ömrünün kısalması gibi bir sorunla karşılaşabilir miyim ?
 
Peki bu performans düşüşü çok mu göze çarpar yani aşırı belli olur mu?

Oyunlarda vs. FPS kaybına sebep olabilir. Tavsiyem 8.1'e geçmeniz. İsterseniz de Aero'yu inaktif hale getirebilirsinz veya oyunların ayarlar bölümünde "Disabled Aero Theme" gibi bir seçenek varsa sadece oyunlarda inaktif yapabilirsiniz. Ama dediğim gibi tavsiyem 8.1'e geçmeniz.

FIFA 13'ten oyun esnasında Aero temayı kapatmak için seçeneğin bulunduğu bir örnek:
mbmiX6P.png
 
Anladım çok teşekkür ederim. Aero'yu kullanmak ile kullanmamak arasında umarım çok fark yoktur. Çünkü görsel olarak iyi bir deneyim sunuyor. Tabi en kısa zamanda Windows 8'e geçmem gerek.
 
Anladım çok teşekkür ederim. Aero'yu kullanmak ile kullanmamak arasında umarım çok fark yoktur. Çünkü görsel olarak iyi bir deneyim sunuyor. Tabi en kısa zamanda Windows 8'e geçmem gerek.

8'e değil. 8.1'e geçmeniz gerek. :) 8 ve 8.1'de Aero mevcut değil ki gerek de yok. Benim için çok da önemli olmayan o görsellik boşuna performans kaybına sebep oluyordu.
 
Benim C2D de sadece %3 kullanıyor. Saydamlık gözümü yorduğu için kapattım. Benim kadar dandik bir işlemcin varsa kapat. Oyunlara girerken kapatmak istersende oyunun kısayoluna sağ tık > özellikler > uyumluluk > görsel temaları devre dışı bırak.
 
Tabii :D İ5 3330 3.0 Ghz işlemci-Radeon HD6850 ekran kartı-Asus P8Z-77 Anakart-8GB 1600 Mhz Ram. Umarım çok sorun olmaz Aero açısından :D
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı