XFX RX 6600 XT oyunda 84 derece

Tuncay AKSU

Decapat
Katılım
13 Şubat 2022
Mesajlar
99
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle yüksek bir oyunda örnek veriyorum. Cyberpunk77 oyununda Ultra ayarlarda oynar iken kartımı test etmek istedim, ekran kartı driveri üzerinden fan hızlarını varsayılan konuma getirdiğimde oyunda sıcaklığım 84 gibi değerlerde geziyor. Kendi ayarım ile ekran kartı fan derecesini %100 konumuna getirdiğimde ise sıcaklık değeri 80'e kadar düşüyor. Kasa olarak iyi bir kasa kullandığım söylenemez, Rampage escape diye dandik bi' kasa kullanıyorum. Önerebileceğiniz yazılımsal veyahut önerebileceğiniz hava sirkülasyonu konusunda iyi olan kasa var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeniz nedir yeni kasa almanız daha sağlıklı olur.
 
Hot spot değerine bakıyor olabilirsiniz. Çift fanlı modele sahibim. Kart oyun içerisinde 70 derece GPU, 94 derece hot spot değerlerine ulaşıyor ki tamamen normal. Hatta fanlar yarı hızında çalıştığından iyi bile denilebilir. Eğer GPU sıcaklığı o kadar yüksekse farklı bir nedeni olabilir. Öncelikle bu sıcaklığı nereden ve nasıl doğruladığınızı gösterin. Sonrasında öneri yapabiliriz.
 
Bütçeniz nedir yeni kasa almanız daha sağlıklı olur.
1000-2000 TL arası bir bütçem mevcut.
Kasanda hava alacak yer yokmuş, değiştirmen mantıklı olur.
Kasa olarak buna bakabilirsin hava akışı güzel:
Şöyle bir kasa buldum, hava akışının çok iyi olduğu söyleniyor.
 

yada bunu


Bu 2 kasayı tavsiye ederim.
 
1000-2000 TL arası bir bütçem mevcut.

Şöyle bir kasa buldum, hava akışının çok iyi olduğu söyleniyor.
Dostum hangi sıcaklık olduğunu söylesen kasa almadan önce? Kasa almaya bu kadar şartlandıysan kasa önerisi konusu açman daha iyi olabilirdi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı