Ekran kartında ASUS ROG STRIX nedir?

Bloodlinee

Hectopat
Katılım
17 Aralık 2021
Mesajlar
2.136
Çözümler
3
Bende RX570 4 GB ASUS ROG STRIX modeli var bu modeller nedir? Ne gibi farkları vardır? Sapphire gibi modeller oluyor en iyi model sizce hangisidir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yüzeysel bakarsak: Soğutma, fan sayısı, RGB desteği, adreslenebilir RGB desteği, malzeme kalitesi uzun ömürlülük, fiyatlandırma ve marka farkları var.
 
Onlar AMD veya NVIDIA tarafından üretilen kartlar için soğutma sağlayan marka ve modeller. Sapphire'nin RX400 ve RX500 serisi icin Nitro+ modelleri var gayet iyi soğutma sağlıyorlar.
 
Bu modeller temelde fabrika çıkışı çekirdek ve bellek hızlarından kartın soğutma tasarımına kadar değişiklik gösterir. Bir nevi "dolu paket-boş paket" gibi düşünebilirsiniz. Örneğin MSI Armor serisi daha düşük bütçeli ve buna bağlı olarak daha düşük soğutma performansına/fabrika çıkış frekansına sahip modeller iken Gaming X serisi en üst düzey serilerinden biridir. ASUS tarafında da bu ROG STRIX için böyle. TUF ise daha bütçe dostu olan serisidir.
 
Kartın modeli. Modeller arası kabaca soğutma bloğu, tasarım, malzeme kalitesi vb. farklılıklar var. İşin içine istisnalarda giriyor fabrika çıkışlı OC vb. durumlar. ROG Strix serisi alanında en iyi modellerden biridir.
 
Kesinlikle alınmamalı denilen model var mı ?
Öyle bir model olduğunu sanmıyorum. Ama en iyi modeller; Asus Rog Strix, Msi Gaming X, Gigabyte Aorus, PowerColor RedDevil, XFX Merc, Evga Xc3, Saphhire Nitro+, Zotac Trinity OC segmentinin en iyileri bunlar sizde en iyi ekran kartı modellerinden birine sahipsiniz hatta çoğu kartta en iyisi Rog strix. Ama belirteyim bazı modeller bazı kartlarda kesinlikle alinmamali. Ama başka bir kartta iyi iş çıkartabilir aynı model.
 

Geri
Yukarı