Türk Telekom altyapısı hız artışı (1000 Mbps)

Rahatlıkla 1Gbps verilemez mi o zaman...

Alırsın GPON'a CAT 7 taktım 1 metrelik kaç sene önce 100 Mbit'den 1 gigabit göstermeye başladı. Yani şu anki GPON sistem destekliyor. Onun dışında ttkom harici sitelere baktım maksimum 100Mbit gösteriyor muhtemelen güncellenir oralarda. Keşke TurkNet giga gelse. Zaten binayı kentsel dönüşümle yenileyeceğiz belki ondan sonra bir şeyler değişebilir.

1655989752958.png
 
TurkNet GigaFiber alanındayım. Daha geleli bir hafta falan oluyor. Hat değerlerim, çok güzel. 8Mbps'den 35Mbps'ye, 35Mbps'den 100'e şimdi 1Gbps'ye kadar çıktık şükürler olsun. TurkNet çalışmalarını, hızlı sürdürüyor ve her yere fiber getirmek istiyor. TurkTelekom altyapıma 100Mbps gösterirken, böyle yüksek değerler alabilecek olmam beni sevindiriyor. Hem de bunu, 139lira sabit fiyata yapmak ayrı sevindiriyor. Muhtemelen 900Mbps rahat alacağımı düşünüyorum. Dediğim gibi hat değerlerim gerçekten güzel.
 
Nasıl yani? Aynı paketi aktif kullanırken zamanla kendiliğinden arttı mı? Doğru mu anladım?
Yok hocam, altyapım en başta 35Mbps destekliyordu ancak taahhüt vardı ondan dolayı 8Mbps kullanıyordum. Sonra 35Mbps'ye geçtim. Altyapım 73Mbps'ye yükseldi ona geçtim, sonra 100Mbps oldu. İstanbul'un ortasında 100Mbps altı almak saçmalık saçması geliyordu zaten. Sürekli paket değiştim yani. Kendiliğinden artma gibi bi' durum yok.
 
Merak edenler icin bugun turk telekom uzerinden 1gbps paket bağlattım. 900 download 50 upload aliyorum. 389 tl + 15 tl modem kirası + 49 tl statik ip ücreti. ilk ay ücretsiz.

fiyat bence uygun. diger firmalarda 800 liradan başlıyor. telekom bu kadar ucuza nasıl satabiliyor anlamadım ama almayı düşünen varsa fırsat varken alsın. 2 yıl taahhütlü. bu telekoma belli olmaz 1 hafta sonra paketleri kaldırabilir falan o yüzden acele edin.
 
Turknet'te şöyle bir sorun olur: Maksimum hızı sabit fiyata sattıkları için TT altyapısında 1.000 Mbps'i 140 liraya satarlarsa Gigafiber'in bir avantajı kalmaz ve zarara uğrarlar. Bu yüzden ne yapacaklarını merak ediyorum.

Niye zarara uğrayacaklar anlamadım. Daha çok müşteri gelecektir o fiyata verebilecekse yabancının altyapısında.
 
@benfero Turknet varken bile mi? TTNet her yere verebiliyor mu?
Turknet gigafiber altyapınız varsa tabii ki onu alin 140 liraya 1000/1000 internet dururken telekom alınmaz :D. turknet yoksa ama superonline fiber altyapınız varsa o zaman superonlinei alin. 3. sirada telekom geliyor.

Altyapınız varsa 1. Turknet gigafiber. 2. superonline fiber 3. turk telekom. bu firmaların hepsi sadece ftth'de bu hızları veriyor.
 

Geri
Yukarı