Rehber Windows 11'de görev çubuğunu şeffaf saydam yapmak

Leon Dayı

Hectopat
Katılım
28 Aralık 2021
Mesajlar
8.401
Makaleler
9
Çözümler
36
Yer
İstanbul, Türkiye
Yeni rehberimize hoş geldiniz. Bugün sizlerle Windows 11'de görev çubuğunu şeffaf saydam yapmayı öğreteceğim işlemler çok basittir. Hazırsanız başlıyoruz:

1. Microsoft Store'ya giriş yapıyoruz. Ardından arama kısmını açıyoruz.
Ekran görüntüsü 2022-07-20 125304.png


2. "TranslucentTB" yazıyoruz ve karşımıza çıkan uygulamayı indiriyoruz.
Ekran görüntüsü 2022-07-20 125605.png


3. "Aç" dedikten sonra otomatik olarak görev çubuğunun şeffaf saydam olduğunu göreceksiniz.
Ekran görüntüsü 2022-07-20 125024.png


Umarım yardımcı olmuşumdur. Uygulamanın ayarlarına erişmek için sağ alt köşede ki kutucukta bulabilirsiniz. Uygulamadan Exit demediğiniz sürece yaptığınız ayarlar kesinlikle silinmez!
 
Hocam bu sadece şeffaf yapmaya mı yarıyor? Bilgisayarımı hep siyah arkaplan ile kullanmaktayım ve çubuğu full siyah yapmak istiyorum fakat sistemin kendisi buna izin vermiyor. Bu renk değişimi yapmaya izin veriyorsa süper olur. Şu an deneyemediğim için sormak istedin.
 
Bu basit işlem sisteme entegre edilse çok daha hoş olur bence, ekstradan uygulama kullanmasak çok daha hoş olurdu. Tabii belki programsız yöntemi de vardır.

Bende tam olarak bunu düşünüyordum. Windows 11'de kesinlikle eklenmesi gereken bir özellik olduğunu düşünüyorum.

Hocam bu sadece şeffaf yapmaya mı yarıyor? Bilgisayarımı hep siyah arka plan ile kullanmaktayım ve çubuğu Full siyah yapmak istiyorum fakat sistemin kendisi buna izin vermiyor. Bu renk değişimi yapmaya izin veriyorsa süper olur. Şu an deneyemediğim için sormak istedin.

Microsoft Store'nin üzerinden uygulamanın tüm özelliklerine bakabilirsiniz. Uygulama İngilizce ama kullanması çok basit.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı