Üniversite sınavına hazırlanırken günde kaç saat çalışılmalı?

LGS'ye günde 2 saat çalışarak hazırlanmıştım. Çocukluk arkadaşım ise ilkokuldan beri ağır çalışarak hazırlanmıştı. İkimizde ilk 5.000 içerisine girdik. Yani bu kapasitene göre değişir. İlk önce kendini tanıman lazım.
 
Saat odaklı çalışmayı tavsiye etmem. Tek amacınız da cok calısmak olmamalı. 1 saatte yapılabilecek işi 6 saatte bitirip "6 saat çalıştım kesin başarılı olurum" diye düşünmeyin yani :) Saate oranla yapılan işin de hayli önemi var.


“Yüksek Kaliteli İş Miktarı = Harcanan Zaman x Dikkat Yoğunluğu”

Bu formüle göre de kendinize güzel bir program çıkarıp sistemli şekilde çalışırsanız başarılı olacağınızı düşünüyorum :)
 
Yukarıdaki arkadaşların düşüncelerine karşıt olarak tekrar söyleyeyim,

YKS okul sınavları gibi son gün çalışabileceğin bir sınav değil. Ya da günde 1-2 saatle (çok verimli ama aşırı verimli) çok üst düzey bir net yapabileceğin sınav da değil.

Günde 3-4 saat çalışıp anladığını zannedersin pat diye kalırsın sınavda. Her türlü soru tipini görüp ona göre çalışman lazım. Konuları hızlıca bitirip bol bol deneme, soru çözümü yapmak gerekiyor.

6 saat çalışıp da verim alamazsan neden verim alamadığını bulmaya çalışırsın. Ona göre ayarlamalar yaparsın. Sınav konuları çok fazla ve bu konularda ustalaşmak zaman alıyor. Bu yüzden çok çalışmak gerekli.

Hele sayısalcıysan işin daha zor, günde en az 6-7 saat vakit ayırman gerekir ki sayısalda rekabet oldukça yüksek. Sırf iyi üniversite tutturmak için 10.sınıfta çalışmaya başlayan bir sürü kişi var.
 
Günlük kaç saat çalışılmalı?
Okulun olmadığı bir günde 6-8 Saat. Okul olduğu vakit eve saat 5'te dönüyorsan da 3-4 saat. Tabii okulda zaten 12. sınıflar her dersi görmüyor örneğin Almanca dersinde hoca ders işlemek yerine sınıfın çalışması için serbest bırakacaktır bunları güzel değerlendirmen gerekiyor boş geçirmek yerine.
Ve gününü güzel planlaman gerekiyor. Tek oturuşta 2-3 saat ders çalışmak yerine belli aralıklarla mola vererek çalışmalısın. Ben de bu sene üniversiteye hazırlanıyorum dediğim şekilde çalışıyorum ve zorlanmıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı