Chrome vs. Edge vs. Opera vs. Opera GX

myhtai

Hectopat
Katılım
6 Şubat 2021
Mesajlar
428
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar.
Şu anda chrome kullanıyorum.
Tarayıcı değişebilirim.

Bu tarayıcılardan hangisini önerirsiniz?
 
Opera GX ve Opera çok öneriliyor fakat ben halen Google Chrome taraftarıyım. Çok basit ve her şeye erişilebilen bir tarayıcı. Opera ya da diğerleri hiç öyle değil benim görüşümce.

(Düzenleme) Ek olarak: Google Chrome için RAM canavarı deniliyordu, bence hiç öyle değil. Aksine diğer tarayıcılar adeta bir RAM canavarı. Opera/Opera GX kötü değil aslında ama aşırı kararsız çalışıyor, berbat olmasının sebebi o. Edge ise gayet güzel fakat bence zamanı var, ama kullanılmayacak gibi değil, sadece kullanan kişinin biraz zaman vermesi gerekiyor alışmak için. Bunlar dışında bir de Mozilla Firefox var, kesinlikle en ama en iyi tarayıcı fakat bir o kadar da RAM canavarı, hatta direkt olarak içiyor 16 GB belleğimi. RAM kullanımı bu denli yüksek olmasa Mozilla Firefox'u en iyisi olarak seçerdim fakat şu anda Google Chrome en iyi seçenek. Diğer tarayıcılara değinmiyorum bile, çünkü bu denli dev tarayıcılar varken diğer tarayıcıların halen çok ama çok fazla gelişmesi gerekiyor yetişmesi için. Sonuç olarak dediğim gibi Google Chrome en iyisi *şu anda*.
 
Son düzenleme:
Edge RAM kullanımı açısından en iyisi. Sakın Chrome çöpünde durmayın bu arada.

@turanicboi Yine nedenini söylemeden beğenmeme atıp ortadan kaçan biri. Eğer Edge kötüyse nedenini de söyleyin.
 
Opera kesinlikle önermiyorum. Gizlilikten dolayı. Edge'in daha zamanı var. Düzgün geliştirilirse gerçekten iyi bir browser olabilir. Brave öneriyorum, hem hızlı hem gizlilik politikası iyi. VPN kurmadan tor browser'a da geçiş yapabiliyorsunuz. Hiçbiri kafanıza yatmazsa, Chrome'dan devam edin.
 
Yazılımcı olarak iş yerinde Edge kullanıyorum. Edge front end konusunda bayağı verimli. 32 GB RAM kullandığım sistemde tasarım render'ında Chrome mavi ekran hatası bile verdirtiyor ama Edge hem performanslı hem de verimli çalıştığı için yazılımcılar için öneririm. Chrome WebGL HTML5 gibi spesifik özellikler için biçilmiş kaftan ama RAM'iniz yeterince iyi değilse önermem. Opera ise birçok özelliği destekleme konusunda zorluk çekiyor. Yapacağınız işe göre tarayıcı kullanmanızı öneririm. Gündelik kullanıcıysanız hangi birini kullanırsanız kullanın fark etmeyecektir.
 
Opera kesinlikle önermiyorum. Gizlilikten dolayı. Edge'in daha zamanı var. Düzgün geliştirilirse gerçekten iyi bir browser olabilir. Brave öneriyorum, hem hızlı hem gizlilik politikası iyi. VPN kurmadan Tor Browser'a da geçiş yapabiliyorsunuz. Hiçbiri kafanıza yatmazsa, Chrome'dan devam edin.

Brave ilk baş güzel ama kullandıkça hantallaşan bir browser. Her seferinde oha şahane diyerek başlıyorum ama yavaşlıyor.
 

Geri
Yukarı