Ezik olmaktan nasıl kurtulunur?

Katılım
8 Temmuz 2020
Mesajlar
322
Aslında şunu anladım çevresi olanlar hiçbir zaman ezik durumda olmuyor içki içenlerde aynı şekilde hani artık adamlar alışmış milleti ezmeye ama eziklik aslında iyi niyetten ibarettir. İlla kötü olcan ya da egolu ya da sessiz kalmıcan benim anladığım kadarıyla bir de çekingenim iyice ben eziğim sizce lisede de ezikleniyorum. Üstüne gitsem zaten kavga çıkacak adam beni yiyecek hesabı 2 yılım kaldı kafaya takılacak bir şey değil gibi. Kafamda ama ileride sorun çıkartacak gibi hani ortamlara falan girince nelere dikkat etmeliyiz çünkü bende bilmiyorum hep evdeyim çeşitli ortamlara da sağ olsun ezilmekten artık giresim gelmiyor. Nerede hata yaptığımı genel olarak pısırık biriyim bir de utangaç olunca iyice sizi eziyorlar. Bildiğim kadarıyla illa vardır benden birileri. Yardımcı olur musunuz şu insan ilişlerinde güzel olan insanlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Önce kendine olan özsaygını ve özgüvenini geliştirmelisin. Kendine olan güvenini karşındaki insanlara da hissettirirsen onlar da sana ona göre davranır. Kendini geliştirici bir şeylerle uğraşmalısın. Utangaçlık da, konfor alanından sürekli çıkmayla kurtulunabilir.
 
Son düzenleme:
Öncelikle anlamak için her cümleyi 2 defa okudum. Türkçe kursuyla başlayabilirsiniz.

Sorunuza gelirsek. Eziklik diye bir şey yok. Kimsenin kimseyi ezdiği de yok. Lisedeki ortamlara uyum sağlamaya çalışan özenti veletler ancak egolarını tatmin etmek için başkalarını ezer. Hayata devam edin, ilerde olmak istediğiniz kişiyi bulacaksınız zaten. Bunlar kafaya takılması gereken konular değil. Bakın tüm samimiyetimle söylüyorum, bu düşünceler geçici. Verebileceğim en büyük tavsiye kendinize önem vermeniz. Bakımınızı yapın, spora gidin, sağlıklı beslenin, güzel rutinler edinin. Siz kendinize değer vermez ve ezik görürseniz kimse size değer vermez.
 
Önce kendine olan özsaygını ve özgüvenini geliştirmelisin.Kendine olan güvenini karşındaki insanlara da hissettirirsen onlar da sana ona göre davranır. Kendini geliştirici bir şeylerle uğraşmalısın. Utangaçlıkta konfor alanından sürekli çıkmayla kurtulunabilir.
Kendimden de deneyimlediğim için sporu tavsiye ediyorum
 
Aynı sorunları kendim de yaşadım. İlk başta kendime 1-2 tane arkadaş buldum. Beni sürekli ezikleyen, dalga geçen veya geçmeyen herkese ne kadar iletişim kurmaya çalışırsa çalışsın, dalga geçmekte dahil olmak üzere kafamı çevirmeyi bırakın, göz teması bile kurmadım. 2. dönemde çoğu kişi benden ürktüğü için iletişim kurmaya bile çalışmıyordu. Evet, ürkütücü olmak iyi bir şey değil ama bazen ortam şartları bunu gerektiriyor.
 

Geri
Yukarı