Gigabyte G27Q vs ASUS TUF VG27AQ1A

En büyük farkları birinin 10 bit diğerinin 8 bit olması. Garanti değil. Kendim 8 bit bir monitör kullanıyorum ve 8 bitin sorunlarını hayli hayli yaşıyorum.
Hocam yanlış da bakmış olabilirim ama 10 bit desteği 2 monitörde de 120hz de aktif olarak var 2k 170hz veya 144hz de 2sinde de 8bit kullanıyor
 
Hocam yanlış da bakmış olabilirim ama 10 bit desteği 2 monitörde de 120hz de aktif olarak var 2k 170hz veya 144hz de 2sinde de 8bit kullanıyor
Hayır sadece ASUS monitörde 10 bit panel mevcut ama 120hz olarak çalıştırılabiliyor. 144hz veya 170hz ile 8 bit olarak çalışıyor.
 
Gigabyte G27Q Review ikisinde de var hocam

Gradient bölümündeki texti okursanız görebilirsiniz
Haklı olabilirsiniz, ben Resmi Gigabyte sitesindeki kullanım klavuzundaki teknik özelliklerden 16,7M renk verdiği için 10 bit olamaz diye düşündüm. Belki de ülkeden ülkeye panel özellikleri değişiklik gösteriyor olabilir, en sağlıklısı kullanan birinin bilgi vermesi.

1658673960612.png
 
Son düzenleme:
Haklı olabilirsiniz, ben Resmi Gigabyte sitesindeki kullanım klavuzundaki teknik özelliklerden 16,7M renk verdiği için 10 bit olamaz diye düşünüyorum. Belki de ülkeden ülkeye panel özellikleri değişiklik gösteriyor olabilir, en sağlıklısı kullanan birinin bilgi vermesi.

Eki Görüntüle 1462418
Doğru özellikle Türkiye de bayağı garip modeller, bayağı farklı panellerde satılıyor. Haklı olabilirsiniz
 
Doğru özellikle Türkiye de bayağı garip modeller, bayağı farklı panellerde satılıyor. Haklı olabilirsiniz
Dediğiniz doğrudur muhtemelen. ASUS 10 bit özelliğini vurgulamak için bu şekilde tanıtmış olabilir çünkü bu model de gerçek 10bit değil 8bit+FRC olarak geçiyor. ASUS Dinamik kontrast oranı, sRGB kapsamı olarak öne geçiyor ama dediğim gibi deneyim bakımından bir şey diyemiyorum.
 
Teknik olarak neredeyse aynılar sanırım. Cashback ve ekipmanını anlat ile ASUS bir tık daha ucuza geliyor. Ek olarak ekstra 1 yıl garantisi var ve açıkçası İtopya hakkında yorumlar pek olumlu gelmedi. O yüzden ASUS'ta kalıcı olarak kararlıyım umarım üzmez.
 
Teknik olarak çok fazla benzerlikleri var. Cashback ve ekipmanını anlat ile ASUS bir tık daha ucuza geliyor. Ek olarak ekstra 1 yıl garantisi var ve açıkçası İtopya hakkında yorumlar pek olumlu gelmedi. O yüzden ASUS'ta kalıcı olarak kararlıyım umarım üzmez.
Hayırlı olsun. Değişim yapılırsa ben de performansını merak ediyorum, kullananların deneyimlerinden yola çıkarak aldım. Bakalım.
 
Hayırlı olsun. Değişim yapılırsa ben de performansını merak ediyorum, kullananların deneyimlerinden yola çıkarak aldım. Bakalım.

Teşekkür ederim. Bir de sizi yakalamışken sormak isterim :) ASUS monitör 10bit olarak sadece 120Hz mi kullanılıyor şimdi. Hikayeli oyunlar için 120Hz 10bit kullanım mı önerirsiniz yoksa 170Hz 8 bit mi? Bir de bu ürün FreeSync Premium destekli de kullanılıyor mu bende 6750XT var çünkü.
 
Teşekkür ederim. Bir de sizi yakalamışken sormak isterim :) ASUS monitör 10bit olarak sadece 120Hz mi kullanılıyor şimdi. Hikayeli oyunlar için 120Hz 10bit kullanım mı önerirsiniz yoksa 170Hz 8 bit mi?

Monitör gerçekte 144Hz olarak geçiyor, monitör üzerinden overclock ile 170Hz'ye çıkıyor. Bunu kendi üzerinde bulunan ayarlardan yaptığı için güvenilir gibi duruyor (Çünkü normalde bir uygulama sayesinde HZ Overclock yapılır.) ancak güvenilirliği ile ilgili kesin bir şey bulamadım. 8 bit ve 10 bit renk farkını ben de şimdiye kadar deneyimlemedim, monitör gelince ayarlardan geçiş yaparak tercih edebilirsiniz.

Bir de bu ürün FreeSync Premium destekli de kullanılıyor mu bende 6750XT var çünkü.
Evet FreeSync Premium mevcut.

@Otrivine
Monitör 1 aya yakın süreden sonra değişim yapılıp gönderildi.
Parlaklığı 90-100 ayarında benim için ideal diyebileceğim bir parlaklıkta, display port ile bağlayabileceğim herhangi bir cihaz olmadığı için ghosting ve gecikme konusunda bir test yapamadım. Siz monitörü aldıysanız yorumunuz ne olur memnun kaldınız mı?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı