Kullandığınız ekran kartı ve deneyimleriniz

Sistem toplarken ekran kartlarına yüksek meblağlar ayırmak zorunda kalınıyor ve kişiler ekran kartı aldığı zaman genellikle uzun süre kendilerini götürebilcek ekran kartları seçmeye çalışıyorlar. Daha uzun götürecekse gibi olasılıkları ele alıp istedikleri ekran kartlarının bir üst modellerini tercih etme durumu söz konusu olabiliyor. Bu konunun altında ekran kartlarınızı, aldığınız parayı ve zamanı, deneyimlerinizde büyük rol oynuyorsa sisteminizin bazı özelliklerini, yazılımsal ya da donanımsal problemlerinizi, sizi memnun eden özelliklerini paylaşırsanız araştırma yapan kişilerin çeşitli kullanıcı deneyimlerine daha kısa sürede erişebileceğini düşündüm.

Ekran Kartı : Sapphire Pulse 6700XT
Fiyat ve Tarih : 10.582TL Haziran 2022
Deneyimlerim : 2K çözünürlükte AAA oyunları çok rahat yüksek ayarlarda oynayabiliyorum fakat ara sıra ekran kartı driverı çalışmayı durduruyor ve oyunum kapanıyor. Nadiren wattman hatası alıyorum. Coil whine ile karşılaşmadım. Elimde olsaydı biraz daha para verip 3070 alırdım.

Gibi.

Çok mesajlı bir konu haline gelir mi bilmiyorum fakat tek isteğim buranın sadece bilgi ve deneyim paylaşım konusu olması. Verilen yanlış bilgiler farklı kişiler tarafından düzeltildikten sonra marka fanlığı yüzünden doğan küçük ya da büyük tartışmalar ile umarım konu kirlenmez.
 
Son düzenleme:
Ekran Kartı : MSI RTX3070Tİ Gaming X Trio
Fiyat ve Tarih : 16.500 TL gibi birşey idi sanırsam. Bu konuda net bir bilgi veremeyeceğim. Tarih 3 Temmuz 2022
Deneyimlerim : Kullandığım süre boyunca hiçbir sorun çıkarmadı. FH5 Ekstrem ayarlarda 130-100 FPS arasında gidiyor. Doom Eternal'de Ultra Nightmare ayarlarda 250-100 arasında değişiyor. Alacaklara tek tavsiyem 1080P için bu kartı önermem. Gerçekten en çok pişman olduğum donanımım Monitörüm. Ayrıca MSI yazılımı sayesinde çok rahat bir şekilde RGB değişebiliyor. Dell G15'den sonra yazılımı gerçekten acayip iyi geldi. Alacaklara öneririm.
 
1659491719852.png


WHQL driverleri kurmak önemli. :D
 
Radeon 535+Vega3. Güncel sürücü ile Windows çakıştığı (Güncel sürümü yüklesem de Windows eski sürümü yeni sürüm olarak algılayıp sürekli eskisini yüklemeye çalışıyor.) güncel sürücüyü kullanamıyorum. Onun dışında günde 1-2 saat LoL atıp dizi izleyen biri olarak ısınma ve performans konusunda kesinlikle bir sıkıntı yaşatmadı.
 
Zotac AMP! 780 Ti.
i9-9900K
ASUS Maximus XI Formula.

Bu ekran kartı hala bir canavar, Cyberpunk gibi optimizasyon sorunu olan oyunlarda bile 2560*1440 çözünürlük orta ayarlar minimum 40FPS oynatıyor. Valorant'ta işlemcinin de sayesinde 300 civarı FPS ile oynuyorum. Bu ekran kartını kullanmak istiyorsanız termal ped ve macun bakımını kesinlikle yapmalısınız, aksi takdirde kartın yaydığı ısı yüzünden hem ekran kartınız hem de işlemciniz 80 85 dereceleri görebiliyor.
 
MSI RTX3070Ti X model
İ7 12700K
MSI PRO Z690-A DDR4
Hem ekran kartından hem de işlemcide memnunum ekran kartım 70 dereceyi geçmiyor işlemcim MSI MAG CoreLiquid 360R V2 ile 65 dereceyi geçmiyor boşta her ikiside 30-35 derece arası oluyor.
 
Sistem toplarken ekran kartlarına yüksek meblağlar ayırmak zorunda kalınıyor ve kişiler ekran kartı aldığı zaman genellikle uzun süre kendilerini götürebilecek ekran kartları seçmeye çalışıyorlar. Daha uzun götürecekse gibi olasılıkları ele alıp istedikleri ekran kartlarının bir üst modellerini tercih etme durumu söz konusu olabiliyor. Bu konunun altında ekran kartlarınızı, aldığınız parayı ve zamanı, deneyimlerinizde büyük rol oynuyorsa sisteminizin bazı özelliklerini, yazılımsal ya da donanımsal problemlerinizi, sizi memnun eden özelliklerini paylaşırsanız araştırma yapan kişilerin çeşitli kullanıcı deneyimlerine daha kısa sürede erişebileceğini düşündüm.

Ekran Kartı: Sapphire Pulse 6700XT
Fiyat ve Tarih: 10.582TL haziran 2022
Deneyimlerim: 2K çözünürlükte AAA oyunları çok rahat yüksek ayarlarda oynayabiliyorum fakat ara sıra ekran kartı driverı çalışmayı durduruyor ve oyunum kapanıyor. Nadiren WattMan hatası alıyorum. Coil whine ile karşılaşmadım. Elimde olsaydı biraz daha para verip 3070 alırdım.

Gibi.

Çok mesajlı bir konu haline gelir mi bilmiyorum fakat tek isteğim buranın sadece bilgi ve deneyim paylaşım konusu olması. Verilen yanlış bilgiler farklı kişiler tarafından düzeltildikten sonra marka fanlığı yüzünden doğan küçük ya da büyük tartışmalar ile umarım konu kirlenmez.

GTX 1050 Ti Mobile kullanıyorum.
Çok hızlı bir serüven oldu. İlk çıktığı zaman herkes çok heyecanlıydı.
Sonra satış politikası ve teknolojinin gelişmesinden etkilendi ve piyasadan çekildi.
Biraz daha uzun süre kullanıcıları idare etmesini isterdim.
 
3070 ve 6750 XT kullandım. 3070 20 gün kadar maceram oldu fakat kart bir anda fişini çekince garantiye yolladım ve iade talebi çıktı. Aklım o sıra 6700 XT'de kalmıştı VRAM'den dolayı.

Daha sonra Rog Strix 6750 XT aldım. Hiç WattMan almadım, 3070'den iyi performans verdiğini söyleyebilirim. CW yok.

Monitörüm 2K ve 1080P olarak ikiye ayrılıyor. 2K ultra, max veya her neyse 75-90 FPS arası oynarken, 1080P'de 160-170 FPS'leri hatırlıyorum.

3070'den daha uzun ömürlü olduğunu düşünüyorum, nedeni ise 12 GB bulundurması. Bu onu 3070 karşısında güçlü yapan önemli bir faktör. Özellikle 2K oyunlarda ve gelişen oyun motorları neticesinde poligon sayısının artması VRAM ihtiyacı doğuracak. Hali hazırda 2K'da zaten 8 GB harcıyor çoğu AAA oyun.

Özellikle SAM'ın oyunlarda baya faydası oluyor, oyununa göre 15 FPS gibi artışlar görüyorsunuz. Arkadaşıma da 6700 XT aldırdım, karşılaştırdığımızda aradaki fark sadece 5-6 FPS ve ikisinde de SAM açık konumda. Ki işlemcim ve anakartım 4.0 olmasına rağmen.
 

Geri
Yukarı