Forumun kalitesi her geçen gün düşüyor

Beni bilirsiniz, normalde hiçbir üyenin açtığı konuya karışmam. Tam tersine forum kuralları dahilinde her konunun açılabilmesi gerektiğini savunurum ancak artık bu tarz konuların onaylanmaması gerektiğini düşünüyorum. Sebebi de sürekli bu tarz konular açılıyor.

Bir şeyden sürekli şikayetçi olunarak bir yere varılmaz. Bu tarz konuları açınca da ele bir şey de geçmiyor. Forumun gerçekten bir yere gelmesini istiyorsak burada üyeler ve yönetim ekibi olarak bir istişare yapmalı ve her iki taraf da üzerine düşeni yapmalıdır.

Bizim üzerimize düşen kısma gelecek olursak da herkes sevdiği alanda günlük 3-5 soru ya da konu cevaplasa şu tarz konulardan gerçekten kat kat daha iyidir. Bazı öneriler dikkate alınmasa da sürekli yeni güncellemeler geliyor, rapor sistemine de aktif olarak bakılıyor.

Moderasyon bazen saçma cezalar verse de gene de bir şeyler yapılmaya çalışıyor. Bazı moderatörlerin yaptığı anlamsız işleri tüm moderatörlere yıkmanın da yanlış olduğunu düşünüyorum. Her yerde çürük elma illaki oluyor, yanlış işlem yapılması durumunda da ilgili moderatöre gereken uyarı yapılıyordur herhalde.

Bir forumun kalitesini üyeler belirler, yönetim üzerine düşeni yapıp konulardaki gerekli denetlemeyi yapar. Gerisine de karışmaz, herkes üzerine düşeni yaparsa daha kaliteli bir forum ortamı olacağını düşünüyorum. Kimse sizden saatlerce foruma bakmanızı zaten istemiyor, uzman olduğunuz alanda günlük 3-5 konu cevaplamanız yeterli olur. Millete yardım etmek kadar güzel bir şey yok. 😇
 
Açılan saçma konular, eklenen yeni özellikler forumun kalitesini gitgide düşürüyor. Son zamanlarda çok fazlalaşmaya başladı bu konular ve onaylanma sürecinden geçmesi bile garip. Sırf raporlanan mesaj gözüküyor diye rapor atan üyelerin artması, forumun troll kitlesinin fazlalaşması ve konu kalitesinin gitgide düşmesi...
Bu problemler düzelir mi veya ne zaman düzelir bilmiyorum, belki de bazıları tarafından problem olarak bile görülmüyor olabilir, siz ne düşünüyorsunuz eski üyeler?
Foruma öneri için konu açtığınız zaman size düşman gibi davranılıyor mesela. Siz onlar ile aynı fikirde değilseniz onların düşmanı oluyorsunuz :) Neyse ki "Göz Ardı Et" diye bir seçenek yapılmış.
 
@IBarış seninle aynı düşünmeyen birisini düşmanın olduğunu düşünecek olursan bence öneri konusu açmamalısın. Herkes fikrini onaylamak zorunda değil, önerin illa kabul edilecek diye de bir şey yok. Alınganlığı bir kenara bırak lütfen. Çok da takılma böyle şeylere, forum ortamındayız altı üstü.


Dediğin konu bu olsa gerek. Bak yorumlara, düşmanlık besleyen var mı?
 
Aslında bu düşünceniz forumun bence ortalama olduğundan kaynaklanıyor. İnsanlar sohbet edecek ortam arıyor ve en samimi gelen ortamın burası olduğunu düşünüyorlar. Gidip kızlar soruyor sitesine de kayıt olunabilir ama orası samimi değil. Burasının iyi olmasından kaynaklanıyor bu durum. Ne kadar iyi şey varsa her zaman az da fazla da olsa kötü yanı olacaktır. Bu olmaya devam da edecektir. Teknoloji diye sadece teknik destek için konu açılsa çok mu iyi olacaktı? Hiç sanmam. Açılan konuların %60-70'ine bile cevap verilemeyecekti. Bu yüzden kullanıcılar burada cevap verilmiyor diyip burada durmayacaktı. Bu konu Dışı gibi konular sayesinde insanlar kaynaşıyor ve kullanıcı burada kalıyor. Umarım anlatabilmişimdir.
 
@selimtti sürekli bir şeyleri şikayet etme peşindeler, çoğu kişi üzerine düşeni yapmak istemiyor.
Bu konuda konu açanlara da bir şey çok da diyemiyorum açıkcası. Moderatörler veya yöneticiler ile böyle bir durumu konuşmak için bildiğim kadarıyla herhangi bir yöntem yok. İnsanların, moderatörler veya yöneticilerin görme şansı var diye açtıklarını düşünüyorum. Tabii ki görmek istemiyorlarsa öyle konular, gözardı etme şansları varken şikayet etme peşindeler. Bu konuda onları da desteklemiyorum. Ama moderatörler veya yöneticiler ile bir konu konuşulmak istenirse bunu daha basit hale getirebilirler. O kadar güncelleme arasında böyle bir güncellemenin sırıtacağını düşünmüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı